startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
10
10

Auteur: Hans van Tol
Uitgever: The Game Master (2006)
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 30 tot 60 minuten
Prijs: circa 10 euro
Soort: kaart
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Na drie bordspellen heeft Gamemaster Hans van Tol nu zijn eerste kaartspel op de markt gebracht, namelijk het spelletje 10. De release is opvallend te noemen want 10 wordt onmiddellijk uitgebracht in een speciale retro editie. De kaarten nemen je namelijk onmiddellijk mee terug naar de jaren ’70, de jaren waarin de King nog leefde en flowerpower hot was.

Het spel zelf is een simpel blufspelletje. In 10 rondes wordt telkens een kaart met een cijfer (van 1 tot inderdaad 10) opengedraaid. De spelers leggen om beurten een eigen kaart open of dicht neer. Als een kaart open wordt neergelegd, mag er in een latere ronde nog een extra kaart bij worden opengedraaid. De spelers mogen hun kaarten eventueel beschermen voor de veilingen in de volgende ronde door er fiches op te leggen.

In de volgende ronde volgt namelijk de kern van het spel. Om beurten mogen de spelers een veiling openen door een kaart van een andere speler aan te wijzen. Deze kaart wordt vervolgens bij opbod aan de hoogstbiedende verkocht. Degene die de kaart koopt, betaalt het bod aan de speler die zijn kaart kwijt raakt. Vervolgens ruilen de winnaar en verliezer hun kaarten om. D