startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Age of Empires III - The Age of Discovery
Age of Empires III - The Age of Discovery

Auteur: Glenn Drover
Uitgever: QWG Games (2008)
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Prijs: circa 40 euro
Soort: bord


Het spel ...

Age of Empires III is een spel dat schreeuwt: Amerikaans! Een grote doos, een enorm bord, overdadig veel plastic, felle kleuren en een dik regelboek met kleine lettertjes. Niet iets waar de doorsnee liefhebber van spellen van Duitse snit van houdt. Maar bij het lezen van de regels wordt die eurospeler snel gerustgesteld: Age of Empires III is een werkverschaffingspel, een inmiddels wel heel erg bekend genre.

Zoals de ondertitel ‘The Age of Discovery’ al zegt ga je op reis om het pas ontdekte Amerikaanse continent te verkennen en te koloniseren. Om dat te kunnen doen, moet je voorbereidingen treffen in de Oude Wereld. Zo kun je goederen verkrijgen om inkomsten te genereren, kolonisten werven om zich aan gene zijde van de Atlantische Oceaan te vestigen, en dappere zeelui en soldaten monsteren om het continent te, uhm, ‘ontdekken’. Deze acties zijn beperkt uit te voeren. En je raadt het al, je moet mannetjes inzetten op de actievakken om de acties te kunnen doen.

Het spel wordt gespeeld in acht ronden, die ieder uit zo’n tien fasen bestaan. Maar schrik niet: de meeste daarvan zijn administratief, zoals het krijgen van inkomsten of punten. Het hart zit in