startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bärenpark
Bärenpark

Auteur: Phil Walker-Harding
Uitgever: Lookout Games (2017)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 tot 45 minuten
Prijs: circa 30 euro
Soort: bordspel


Het spel ...
Puzzelen met veelvormige stukken die allemaal opgebouwd zijn uit vierkantjes. Het begon ooit (digitaal) met Tetris. Reiner Knizia raakte geïnspireerd door dit spel en bedacht Fits, Fits-mini en Bits. Uwe Rosenberg kwam en zag dat het goed was en creëerde vervolgens Patchwork en Cottage Garden. En nu doet Phil Walker-Harding ook een duit in het zakje. In zijn spel Bärenpark staan namelijk ook de tetris-stukken centraal. Dit keer gaan we er een dierentuin die gespecialiseerd is in beren mee bouwen.

In Bärenpark werken alle spelers aan hun eigen Berenpark. Dit park bouwen ze op uit pre-fab gefabriceerde kleine en grote dierverblijven, toiletgebouwen, horecagelegenheden, speeltuinen en waterpartijen. Aan het begin van het spel liggen deze pre-fab stukken op een centraal bordje op tafel (laten we dit de bouwmarkt noemen).

Iedereen krijgt één bouwonderdeel om mee te beginnen en een starttegel. In je eerste beurt leg je het bouwonderdeel dat je gekregen hebt ergens op de starttegel. Op de starttegel staan verschillende soorten sy