startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Block it!
Block it!

Auteur: Hans van Tol
Uitgever: The Game Master (2004)
Aantal spelers: vanaf 1 tot 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 tot 20 minuten
Prijs: circa 20 euro
Soort: bord


Het spel ...

Het eerste spel van de nieuwe Nederlandse uitgever The Game Master was Block-it! Samen met De Ontembare Stad werd deze op de markt gebracht. De spellen van deze uitgever zijn tot nu toe allen van dezelfde bedenker maar hebben alle drie een heel andere stijl zowel in speltype als in uitvoering. Met Block It! wordt getracht de families met jongere kinderen aan te spreken (speelbaar vanaf 6 jaar).

Iedere speler krijgt drie blokjes in zijn eigen kleur. Op het speelbord worden op alle vlakken willekeurig de vierkante kaartjes neergelegd. Deze kaartjes hebben allemaal de vier kleuren van de spelers. Het is de bedoeling om de kaartjes zo te draaien dat er vier hoekjes met jouw kleur samen een vierkant vormen waar je één van je eigen blokjes op kunt leggen. Wie als eerste al zijn vier blokjes op het bord heeft is de winnaar.

Het spel wordt vooral bepaald door de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staat welke actie je mag uitvoeren, een of twee plaatsen draaien in een bepaalde richting of een blokje van een tegenstander van het bord verwijderen. Kaartjes waar een blokj