startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Cameleon
Cameleon

Uitgever: Jumbo (2006)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten
Prijs: circa 30 euro
Soort: bord
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Jumbo heeft het de laatste jaren moeilijk en is daarom op zoek naar een goede strategie. Het bedrijf richt zich nauwelijks meer op spellen voor de veelspeler, maar juist heel nadrukkelijk op spellen voor het hele gezin. Cameleon past prima in dit straatje. Het is een abstract bouwspel met een deductie- en memory-element.gericht op gezinnen met kinderen (vanaf 7 jaar volgens de doos).

In Cameleon moeten de spelers proberen om een bepaald aantal blokken kwijt te raken door er volgens bepaalde regels torens mee te bouwen. De blokken zijn er in vijf verschillende kleuren (blauw, rood, geel, groen en grijs). Maar zodra een ander blok op een blok wordt gestapeld verschiet het onderste blok spontaan van kleur. Het bovenste blok mag nu alleen blijven staan als het dezelfde kleur heeft als het onderste.

Iedere kleuren-combinatie komt precies één keer voor. Er is dus er één rood blok dat blauw wordt, één dat geel wordt, één dat groen wordt, één dat grijs wordt en tenslotte nog één die in een joker verandert. Hierdoor