startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
The Castles of Burgundy
The Castles of Burgundy

Auteur: Stefan Feld
Uitgever: Alea (2011)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 45 tot 90 minuten
Prijs: circa 45 euro
Soort: bordspel


Het spel ...
Stefan Feld is een spelauteur die de laatste jaren vooral stevige, complexe spellen uitbrengt zoals Trajan en AquaSphere. Ik houd het graag een beetje lichter en luchtiger aan de spellentafel dus veel van zijn spellen heb ik niet gespeeld, waaronder het spel The Castles of Burgundy. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen….

The Castles of Burgundy is een bouwspel waarin alle spelers een landgoed gaan ontwikkelen. Alle spelers hebben een eigen spelersbordje voor zich liggen met daarop een soort zeshoekig eiland dat bestaat uit allemaal verschillende gebiedjes van verschillende grootte. Er zijn verschillende soorten gebiedjes, zoals water, weidegrond, zilvermijnen en steden. Aan het begin van het spel legt iedereen een kasteel op het bord en tijdens het spel zal het eiland langzaamaan gedeeltelijk bebouwd worden.

Het spel bestaat uit een aantal rondes waarin tegeltjes verdeeld worden waarmee de gebiedjes op de spelersborden volgebouwd moeten gaan worden. Op het bord staat afgebeeld welke typen tegeltjes er iedere ronde opnieuw verdeeld gaan worden (het aantal tegeltjes w