startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Fabelfruit
Fabelfruit

Auteur: Friedemann Friese
Uitgever: White Goblin Games (2016)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 tot 30 minuten
Prijs: circa 30 euro
Soort: kaartspel


Het spel ...
In 2016 is dankzij Pandemic Legacy Season 1 het legacy concept bij het grote (spellen)publiek doorgebroken. Een legacy spel is een spel dat je een beperkt aantal keer kan spelen omdat tijdens het spelen het spel verandert doordat je er bijvoorbeeld op moet schrijven, stickers op moet plakken en soms zelfs spelmateriaal moet vernietigen. Dit concept sprak Friedemann Friese wel aan, maar hij vond het wel een tikje extreem dat je door het spel te spelen het spel ook vernietigd. Hij heeft daarom zijn eigen versie van een dynamisch spel bedacht, maar dan zonder het destructieve element. Hij noemt dit concept het Fabel-concept en het eerste spel waar hij het in toepast is Fabelfruit.

In Fabelfruit zijn de spelers druk bezig met het maken van fabelachtige, verfrissende, fruitige, vrolijke frisdrankjes. De ingredi├źnten voor deze drankjes zijn met de hulp van je dierenvrienden te vinden in het bos. Wie als eerste een bepaald aantal drankjes heeft gemaakt, wint het spel.

Het hart van het spel is een grote stapel prachtig geïllustreerde, genummerde dierenkaarten. Iedere kaart zit 4 keer in het spel. Voor het eerste potje worden de