startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Fische Fluppen Frikadellen
Fische Fluppen Frikadellen

Auteur: Friedemann Friese
Aantal spelers: vanaf 2 tot 15
Speelduur: 90 minuten
Prijs: circa 20 euro
Soort: bord
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Op het prikbord las ik meerdere enthousiaste verhalen over Fische Fluppen Frikandellen (FFF) en daardoor werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Toen ik echter de groene doos zag, begon ik te twijfelen omdat ik de striptekening erop wel heel raar vond, maar uiteindelijk heb ik het spel toch gekocht.

FFF is een spel waarin als een echte sjacheraar moet proberen de beste dealtjes te sluiten met de meest vage types (zoals Fremden Franziskus, Friedfertige Fabia en Fusseliger Fluffy) in rare achterafwinkeltjes in een soort van moeras. Je bent hier met een doel: als eerste de drie favoriete, fascinerende, fetisjen te verzamelen waarmee je de fascinerende fee Fabula kan vrijkopen bij de verschrikkelijke vorst Fiësto (inderdaad Friedemann Friese heeft een zwak voor de letter F).

Alle spelers beginnen het spel met een bom duiten aan de rand van het moeras. De spelers kunnen zich te voet of per vlot verplaatsen in het moeras naar de verschillende winkels om hier zaken te doen. Er zijn drie verschillende soorten winkeltjes: winkels waar je tegen de op dat moment geldende prijs kan kopen of verkop