startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Kolonisten van Catan Kaartspel
Kolonisten van Catan Kaartspel

Auteur: Klaus Teuber
Uitgever: Kosmos (1996)
Speelduur: 60 minuten
Prijs: circa 20 euro
Soort: 2-persoons
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Een van de grootste bezwaren aan De Kolonisten van Catan is dat je het met minstens drie personen moet spelen. Om Catan ook met twee spelers te kunnen koloniseren ontwierp Teuber dit afzonderlijke spel.

Het kaartspel heeft veel gemeen met zijn grote broer. Ook hier gaat het om het bouwen van dorpen en steden, die je met grondstoffen moet betalen. De grootste overeenkomsten houden daar echter op. De tweepersoons variant is een kaartspel en dus hebben de speelkaarten een belangrijke rol.

Er zijn vijf verschillende soorten: gebouwen, ridders, vloten, actiekaarten en gebeurteniskaarten. De gebouwen, ridders en vloten zijn permanente kaarten en leg je aan in je dorpen en steden. Daarvoor moeten bepaalde grondstoffen betaald worden, die op de kaart vermeld staan. De gebouwen hebben ieder hun eigen functie, en zijn in sommige gevallen een punt waard. Wie de meeste ridders heeft krijgt daarvoor een bonuspunt, en met de vloten kan een gunstiger ruilkoers bedongen worden. De vloten (en sommige gebouwen) leveren ook handelspunten, en de speler met de meeste handelspunten krijgt ook een bonus van een punt