startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
De Kolonisten van Catan: De Woestijnruiters
De Kolonisten van Catan: De Woestijnruiters

Auteur: Klaus Teuber
Uitgever: 999 Games (2005)
Aantal spelers: vanaf 3 tot 4
Speelduur: 90 tot 120 minuten
Prijs: circa 10 euro
Soort: uitbreiding


Het spel ...

In 2000 kwam Kosmos met het Kolonistenboek op de markt: een stapel spelmateriaal in combinatie met een boek waarin tientallen varianten staan die met dit materiaal gespeeld kunnen worden. Ik vind dit een geweldige manier om de fans van de Kolonisten op een voordelige manier een schat aan mogelijkheden te geven. In Nederland is het boek helaas nooit uitgebracht.

Op het Spellenspektakel 2005 presenteerde 999 Games zes nieuwe scenario’s voor de kolonisten. In vrolijke rode doosjes zit telkens spelmateriaal en spelregels voor één scenario, met telkens een kleine extra om het bekende spel een keer op een iets andere manier te spelen.

In De Woestijnruiters zitten drie nieuwigheidjes. Als eerste ligt er op het starteiland (er liggen drie eilanden op het bord) een grote woestijn. Iedere keer als iemand een dorp of stad bouwt worden er een paar woestijnruiters in de woestijn geplaatst. Zodra alle woestijnruiters op het bord staan, gaan ze op oorlogspad. Iedere keer als er een getal wordt gegooid van een tegel die naast een tegel ligt waar woestijnruiters op staan, loopt