startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Het Magische Labyrint
Het Magische Labyrint

Auteur: Dirk Baumann
Uitgever: Drie Magiërs Spellen (2010)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten
Prijs: circa 30 euro


Het spel ...
Sinds een tijdje is Drie Magiërs Spellen ook actief op de Nederlandse markt. Voor spellengekke ouders is dat goed nieuws. Ze hebben namelijk aardig wat leuke kinderspellen uitgebracht, waaronder Het Magische Labyrint, dat in 2009 nog de Kinderspiel des Fahres won. Van dit spel is nu ook de Nederlandstalige editie verschenen.

Het Magische Labyrint is een geheugenspel met een leuke gimmick. De spelers moeten namelijk een weg vinden door een doolhof, maar de muren zijn onzichtbaar! Het spelbord rust op negentien muren, die in een daaronder gelegen raster zitten. Je kunt per spel kiezen waar je de muren in het raster zet (draai het bord daarna wel een paar keer rond) en voor wie het moeilijker wil maken zijn er ook extra muren bijgeleverd.

De pionnen waar de speler mee lopen zijn magnetisch. Aan de andere kant van het bord, onder de pion, hangt een ijzeren balletje. Beweegt je pion door de doolhof en stoot de bal tegen een muur, dan laat het balletje los en moet je terug in je hoek.

Al lopende krijgen de spelers dus steeds meer informatie over waar de ‘onzichtbare’ muren zich bevinden. Het is natuurlijk wel