startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Pedaalridders
Pedaalridders

Auteur: Pierre Jacquot
Uitgever: PS Games (2004)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 6
Prijs: circa 10 euro
Soort: kaart
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Racespellen zijn er in veel soorten en maten. In de meeste spelen racewagens een hoofdrol, maar spellen met wielrenners zijn niet ongewoon. Het bekendste spel met wielrenners (in Nederland althans) is zonder twijfel Demarrage, een oudje van Jumbo. Een ander oud wielrenspel is Der Ausreisser. Dit verscheen in de jaren 90 bij FX Schmid, dit jaar verscheen er een nieuwe oplage bij PS Games onder de titel De Pedaalridders.

In tegenstelling tot veel andere racespellen (zoals Demarrage) spelen in de Pedaalridders dobbelstenen geen rol. Alles gebeurt met kaarten, waarvan er twee soorten zijn: snelheidskaarten in de snelheden van 39 km/u tot en met 50 km/u, en speciale kaarten (tegenwind, sprint en bergen).

Een speler begint in de gele trui en speelt een snelheidskaart voor zich uit. Met de klok mee speelt nu iedereen telkens een kaart uit. Is zijn snelheid hoger, dan neemt hij de gele trui over. Is zijn snelheid even hoog of niet meer dan twee km/u minder, dan blijft hij in het kielzog van de koploper. Is het verschil echter meer dan twee km/u, dan loopt hij een minuut achterstand op voor iedere kilometer per uur die hij langzamer rijdt. Ee