startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Takenoko
Takenoko

Auteur: Antoine Bauza
Uitgever: Matagot (2011)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 45 minuten
Prijs: circa 40 euro
Soort: bordspel


Het spel ...
De Japanse keizer heeft van zijn Chinese collega een prachtig cadeau gekregen, een echte, levende pandabeer en wat bamboestekjes om te zorgen dat de panda genoeg te eten heeft. Het zou onbeleefd zijn om zo’n kostbaar geschenk te weigeren en dus wordt de panda in de tuin gezet en krijgt de tuinman de opdracht om voor de stekjes en de beer te zorgen. Als dat maar goed gaat!

De spelers proberen in Takenoko (het japanse woord voor bamboescheut) zo veel mogelijk punten te scoren door opdrachten te volbrengen. Er zijn drie soorten opdrachten. Voor het eerste type opdracht moet je zorgen dat de panda een bepaalde combinatie van bamboesoorten eet. Voor de tweede soort opdrachten moet je er voor zorgen dat een bepaald type bamboe op een bepaalde manier groeit (vier stukken hoog, naast een waterpool). De laatste soort opdrachten zijn opdrachten waarbij je de tuin op een bepaalde manier moet aanleggen (bepaalde combinaties van bamboesoorten).

De opdrachten vervul je met hard werken en een beetje geluk. Het geluk is afkomstig van de dobbelsteen die je aan het begin van je beurt gooit en die je een actie geeft (bijvoorbeeld: verplaats de panda naar een plek waar