startpagina
Dagmar

Hallo, ik ben Dagmar en ik ben de derde spellengek.

Als kind speelde ik al graag spelletjes, al kwam het er niet vaak van omdat mijn omgeving niet echt van spelletjes hield. Ik kan me nog herinneren dat ik toen ik een jaar of 10 was heel veel met mijn moeder heb gerummicubt en dat ik met mijn beste vriendin regelmatig een potje pestte. Daarnaast kwam ik niet verder dan een incidenteel potje monopoly en risk.

Tijdens mijn studententijd kreeg ik van (nog steeds dezelfde) beste vriendin het kolonisten kaartspel voor mijn verjaardag. Niek (vriendlief) deed niet moeilijk en wilde het wel met me spelen. Na één potje waren we natuurlijk verkocht. Al snel kwam ook het kolonisten bordspel in huis. Bij gebrek aan medespelers speelden we dat eigenlijk altijd met zijn tweetjes, maar zelfs op die manier vonden we het leuk.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie deed ik natuurlijk erg mijn best om dingen te vinden die ik kon doen in plaats van aan mijn scriptie te werken (wees gerust, hij is afgekomen, maar het heeft wel een tijdje geduurd). Een van de dingen waar ik mezelf erg goed mee bezig kon houden was internetten en op een gegeven moment ging ik eens zoeken of er ook iets over spellen te vinden was. Tot mijn verbazing was er zelfs heel veel te vinden op internet! Er ging een wereld voor me open en van al dat lezen over spellen werd mijn spellenhonger alleen maar groter.

Ik las op spellengek natuurlijk ook de verslagen van Spel aan de Maas, maar omdat ik het altijd best eng vindt om ergens voor het eerst naar toe te gaan, durfde ik de stap niet goed te zetten. Gelukkig bleek een vriendin van mij ineens de collega van Wendy te zijn en dankzij haar geruststellende woorden over hoe normaal en aardig Wendy was durfde ik het aan om een mailtje te sturen.

Op 5 februari 2002 schoven Niek en ik voor het eerst aan bij Spel aan de Maas. De sfeer beviel me en ik vond het heerlijk om zo veel verschillende spellen te doen. Het enige nadeel was dat ik op deze manier nog meer leuke spellen ontdekte en mijn spellenverzameling een flinke groeispurt vertoonde.

Omdat ik schrijven leuk vindt mocht ik van Peter Hein en Wendy best een keer een gastrecensie schrijven voor hun website. De eerste recensie die ik schreef was die over de cd-rom van het kolonisten bordspel. Na deze eerste recensie volgden vele anderen, totdat ik in 2005 mijn vijftigste recensie had geschreven. Toen vonden Peter Hein en Wendy het toch echt te gek worden om me nog langer met gast aan te duiden en ben ik "officieel" de derde spellengek geworden.

Niek en ik wonen in Rotterdam en delen ons huis met onze katten Sjaak en Snofroe. Spellen zijn natuurlijk wel mijn grootste hobby, maar niet de enige. Ik lees graag en doe bij vlagen aan origamie (Japans papiervouwen). Verder vind ik het leuk om er met Niek leuke dingen te doen, zoals naar het theater, bioscoop of een weekendje weg.

Dagmar en Niek
terug naar boven