startpagina
Wendy

Hallo, ik ben Wendy.

Altijd was ik al voor een spelletje te porren. Het begon zoals bij zo velen met monopoly en levensweg met mijn broer. Mijn ouders hielden van kaarten en zo zat ik thuis vaak de zaterdagavond rond de tafel.

Toen ik in Groningen ging studeren bleek de vriend van een vriendin van mij ook van spelletjes te houden (jawel, Peter Hein) en we zaten veel te Risken en dat soort zaken. PH kwam toen met Siedler thuis (kolonisten) en toen waren we helemaal verkocht. Na een paar jaar samen spelen (zelfs roleplay hebben we jaren gedaan) zijn we begonnen met het schrijven van recensies voor Spellengek. De eerste keer dat we een recensieexemplaar kregen ging ik compleet uit mijn dak! Normaal moets ik wachten tot Sinterklaas of mijn verjaardag voordat ik weer een nieuw spel kon spelen.

Inmiddels woon ik samen in Rotterdam met Jorrit (die helaas niet zo van spelletjes houd). Daarom neem ik mijn toevlucht tot Spel aan de Maas voor mijn wekelijkse portie spelplezier. Naast spelletjes ben ik druk met mijn twee zoontjes Jurre (2004) en Rens (2006). Wie weet over een aantal jaar hoef ik de deur niet meer uit om een spelletje te spelen.

Old time favorite is kolonistren met zeevaarders en steden en ridders, andere spellen uit mijn eigen top 10 zijn Handler von Genua, Morgenland, Fursten von Florenz, maar ook wat abstractere spellen zoals Blokus en Genius vind ik altijd erg leuk. Mijn lievelingskleur is oranje, waar ik als het kan dan ook mee speel. Voor verdere details en voorkeuren verwijs ik naar mijn verhaal bij spel a/d Maas!

Dagmar en Niek
terug naar boven