startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Blokus Duo
Blokus Duo

Auteur: Bernard Tavitian
Uitgever: Sekkoia (2005)
Aantal spelers: 2
Speelduur: 20 tot 30 minuten
Prijs: circa 20 euro
Soort: 2-persoons


Het spel ...

Het abstracte legspel Blokus heeft vanwege zijn populariteit er een klein broertje bij gekregen! Een tweepersoons reisvariant die dan ook de praktische naam Blokus Duo heeft gekregen.

Verder lijkt de kleine Blokus precies op zijn grotere broer. Beide spelers krijgen 21 stukken in tetris-achtige vormen en moeten die zo goed mogelijk op het bord plaatsen. De eigen stukken mogen elkaar alleen zijdelings raken. Wel mogen vlakken de stukken van de tegenspeler raken. Klein verschil in de regels is dat het bord natuurlijk kleiner is en bovendien uit minder vakjes bestaat. Anders zou het ook wel heel makkelijk worden om al je stukken te plaatsen. Bij Blokus Duo begin je niet met je eerste stuk in de hoek maar moet je in het midden van het bord een gemerkt vakje bedekken als startpositie.

Omdat je maar met z’n tweeën bent komt er iets meer tactiek bij kijken en wordt er meer aandacht besteed aan het afblokken van de tegenstander. Kon je met vier spelers nog wel eens ongezien ergens langs glippen, met de kleine Duo gaat dat je niet zo snel lukken. Gelukkig blijft het een hele klus om al je stukken te plaatsen (net als bij de gewone Blokus heb ik het nog nooit zien gebeuren).

... en de waardering

Een prima variant op een bestaand spel. De speelduur is iets korter en het materiaal een stuk kleiner. Speel je meestal met z’n tweeën dan kun je beter de Duo kopen dan de gewone Blokus. Het scheelt je geld en kastruimte en je hebt er een goed reisspel bij bovendien!

4 pionnen
Wendy

terug naar boven