startpagina.
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Isis & Osiris
Isis & Osiris

Auteur: Michael Schacht
Uitgever: 999 Games (2001)
Aantal spelers: vanaf 2 tot 4
Speelduur: 10 minuten
Prijs: circa 14 euro
Soort: bord
Lees ook het Spelverslag


Het spel ...

Dit is weer zo’n spel waar de titel en de vormgeving niets met het spel te maken hebben. Je hebt een bord met 36 vakjes. Iedere speler heeft in zijn eigen kleur een aantal houten speelschijven (afhankelijk van het aantal spelers) en een aantal Isistegels. Dit zijn fiches met aan de ene kant het oog van Isis, en aan de andere kant een waarde. Deze variëren van de rode cijfers –1 tot en met –4 en de blauwe cijfers +1 tot en met +4. Deze Isistegels worden op de kop bij de spelers neergelegd. Om de beurt mogen de spelers een tegel op het bord leggen of één van de eigen speelschijven. De tegels worden even omgedraaid, zodat iedereen weet wat de waarde is, en op het bord weer gesloten neergelegd. Dit gaat net zo lang door tot alle vakjes op het bord bezet zijn. Dan worden alle fiches omgekeerd en begint het tellen.

Een schijf krijgt de punten van de vakjes horizontaal en vertikaal naast hem. Zo tel je via een scorespoor aan de zijkant van het bord de punten bij elkaar op. De speler met de meeste punten, of het minst in de rode cijfers wint het spel.

... en de waardering
gelijk in. Maar ik ben het niet met haar oordeel eens. Ik vind het best een leuk spelletje om te doen. Het is niet hoogdravend, maar een prima opvuller voor als je nog zin hebt in een kort spelletje. Ook voor volwassenen.

3 pionnen
Dagmar

Na Ra is dit het tweede spel van 999 Games met een Egyptisch thema. Althans een Egyptische naam en vormgeving. Dit had echter het tweede spel met het 999 clownssymbool voor kinderspellen moeten zijn. De aanduiding vanaf zeven jaar geeft dat al wat aan. Kinderen spreekt deze vormgeving en naam echter helemaal niet aan, waardoor dit spel bij het verkeerde publiek terecht zal komen. En vanwege de prijs waarschijnlijk vaak als cadeau gekocht zal worden. En dat is jammer, want 999 Games heeft zo veel andere spellen die voor volwassenen wel leuk zijn. Zelfs voor kinderen heeft dit spel weinig uitdagends te bieden. Een ander kinderspel waar ook het memory-effect in zit, Ramses II, heeft dit veel beter uitgewerkt. Voor de echte kleintjes kan Isis & Osiris nog een leuk tussendoortje zijn, maar door de presentatie van dit spel zal het die groep nooit bereiken. Daardoor kan ik helaas niet anders constateren dat 999Games dit keer een vergissing heeft begaan met het uitgeven van dit spel.

1 pionnen
Wendy

terug naar boven