startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Afrika

Sessies:

2 oktober 2001
25 september 2001

2 oktober 2001

Spelers: Andries, Dirk Jan, Leon, Peter Hein

Het verblijf in Marrakesh was goed bevallen, dus besloten de kooplieden de rest van het donkere continent te verkennen op zoek naar lucratieve handel.
Dirk Jan draaide veel fiches om die onmiddellijk punten opleveren, en liep snel uit op de rest. Hij en Andries ontdekten ook veel monumenten, wat ze veel basiskampen opleverde. Leon zat in een grondstofrijke buurt, want overal waar hij kwam schitterde het goud en edelstenen, die hij snel incasseerde door de nodige basiskampen op te richten. Ook verkreeg hij aardig wat handelswaren, evenals Peter Hein, die zelfs een setje van vijf potten wist te verzamelen. Het bord bleef aardig vol, waardoor het slechts zelden interessant was om open liggende fiches te verplaatsen.
Het bord lag nog steeds redelijk vol met gesloten fiches, toen Peter Hein het laatste monument ontdekte en zo het spel afsloot. Leon, die gedurende het spel wat achter had gelegen, kreeg meer dan 30 punten voor zijn schatten en handelswaren, en schoot daarmee naar de overwinning. De reacties op dit Knizia-spel waren op z’n best gezegd lauw. Veel geluk, en weinig mogelijkheden om je medespelers te pesten.

Uitslag: Leon 51, Peter Hein 44, Dirk Jan, Andries 28
Waardering: Leon 3, Peter Hein, Dirk Jan en Andries 2

25 september 2001

Spelers: Helen, Jorrit, Marianne, Wendy en Wilbert

Op voorstel van Wendy kwam vervolgens Afrika op tafel, dat nog niemand eerder gespeeld had. Leon, Andries en Anne-Marie, die verderop nog bezig waren met Löwenherz, hadden het allemaal één keer gespeeld, en verleenden assistentie met de regels. Na een tijdje kreeg iedereen het door, wat tot de reactie ‘Is dat alles?’ leidde. Het spel werd gewonnen door Marianne, die net als de andere spelers weinig enthousiasme op kon brengen voor het spel. De algemene beoordeling was dat het meer een kinderspelletje was.

terug naar boven