startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Amytis

Sessies:

5 februari 2008
6 november 2007

5 februari 2008

Spelers: Dirk Jan, Peter Hein, Sten en Wendy

Peter Hein had Amyitis weer eens meegenomen en vond twee van de drie speler, die het de vorige keer hadden meegespeeld, nu ook bereid om het weer eens te doen. Sten was de vierde man. Na een korte regeluitleg mocht Dirk Jan beginnen. Iedereen begon natuurlijk direct met het nemen van boeren, omdat die gewassen opleveren die nodig zijn voor de karavaan. De drie ‘ervaren’ spelers zetten sowieso erg op de karavaan in, terwijl Sten meer probeerde zijn positie op het hoofdbord te versterken. Hij nam erg veel architecten en bij het doen van karavaanacties was hij vooral geïnteresseerd in het aanleggen van tuinen.
De anderen waren meer geïnteresseerd in de banken en/of meer verplaatsingsopties voor de karavaan. Later kwamen door ook tuinen en paleizen bij. Wendy had de vorige keer een enorme hoeveelheid punten gescoord met de paleizen en probeerde dat ook deze keer weer. Ze had alleen niet altijd de juiste gewassen en koos ook vaker voor andere acties.
Ondertussen liep Sten gestaag uit op de rest, nadat hij de vroege koppositie van Dirk Jan had overgenomen. Toen het einde van het spel naderde zagen de anderen de bui al hangen en deden hun best voor de tweede plaats. Peter Hein hoopte nog even dat het spel een ronde gerekt zou worden, zodat hij nog een tuin kon aanleggen voor forse bonuspunten. Helaas voor hem had Dirk Jan goed opgelet en beëindigde hij het spel. Mede daardoor trok hij aan het langste eind in de strijd om de tweede plaats, overigens op grote afstand van winnaar Sten.
Iedereen vond het een leuk spel, dat echter wat lastig te doorgronden was. Een juiste timing (of het gebrek daaraan) was meer dan eens doorslaggevend geweest.

Uitslag: Sten 49, Dirk Jan 36, Wendy 34, Peter Hein 32
Waardering: Peter Hein en Sten 4, Dirk Jan en Wendy 3½

6 november 2007

Spelers: Dirk Jan, Niek, Peter Hein en Wendy

De vorige week waren er teveel mensen voor Amyitis, nu moest het lukken. Omdat Wendy aan de late kant was, legden de heren het alvast klaar. Net toen ze toch de wachttijd wilden benutten voor een snel potje Geschenkt kwam Wendy alsnog binnen. Na een korte uitleg kon het spel dan beginnen.
Niek liet er geen gras over groeien en schoot direct naar voren op het scorespoor. Hij haalde vooral veel punten dankzij de middelste tempel, waar hij veel blokjes had staan. De anderen deden het wat rustiger aan en verzamelden liever eerst wat gewassen en kamelen. Daardoor waren snel alle bankierkaarten vergeven en was Niek de enige zonder.
Peter Hein pakte snel de hoogste bankierkaart en verzekerde zich daarmee van twee punten per beurt. Ook de karavaankaart van niveau twee was voor hem, wat hem veel mogelijkheden gaf bij het verplaatsen van de karavaan. De keerzijde was wel dat hij nog weinig punten had. De bankierkaart zou dat goed moeten maken, samen met het veelvuldig aanleggen van planten.
Wendy en Dirk Jan zaten met hun score een beetje tussen Niek en Peter Hein in en beraadden zich nog op hun strategie. Wendy koos na een tijdje voor steeds verdere uitbouw van haar paleis, waarbij ze als eerste het vijfde niveau bereikte. Dat gaaf haar als enige zicht op het hoogste niveau, goed voor tien punten.
In de voorlaatste ronde kon Niek het spel net niet uitmaken, tot zijn grote verdriet. Peter Hein dacht dat hij de buit binnen had, want hij kon nog een beurt langer van zijn bankierkaart profiteren. Beide spelers hadden echter het hoogste paleisniveau van Wendy over het hoofd gezien. Wendy had het zelf ook bijna gemist, maar na een verbaasde reactie van toeschouwer Bas over haar laatste actie realiseerde ze zich net op tijd wat ze moest doen. Daarmee bleef ze Niek en Peter Hein net een paar puntjes voor en kreeg het spel een ander einde dan sommigen verwacht hadden.
Iedereen had zich uitstekend vermaakt met deze nieuweling van Ystari en QWG Games.

Uitslag: Wendy 58, Peter Hein 56, Niek 52, Dirk Jan 42
Waardering: Niek en Wendy 4½, Dirk Jan en Peter Hein 4

terug naar boven