startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Australia

Sessies:

3 mei 2005
5 april 2005


3 mei 2005

Spelers: Bas, Judith, Leunis, Sten en Wendy

Aan de grote tafel werd begonnen met Australia. Wendy en Bas hadden het al eens gespeeld, voor de rest was het nieuw. In Australia moet je met je vliegtuigje Australië ontdekken. Het eiland is in een aantal gebieden verdeeld (land en water). Op al die gebieden liggen natuurbeschermingsfiches en industrialisatiefiches. Rond alle gebieden liggen kampen waar rangers geplaatst kunnen worden. Als je ergens met je vliegtuig landt kan je een kaart met de kleur van dat gebied spelen en een aantal rangers in de kampen zetten. Als alle omringende kampen bezet zijn volgt er een telling van het natuurbeschermingsfiche. De speler die het laatste kamp bezette krijgt drie extra punten voor het initiëren van de telling. Verder krijgt iedereen een punt voor iedere ranger in dat gebied. Zeeverkenners tellen dubbel. Bij een industrialiseringsfiche gaat het er om dat er in het betreffende gebied net zoveel rangers staan als het getal dat op het fiche staat. De telling werkt hetzelfde als bij de andere fiches. 
In het begin gingen Bas en Wendy voornamelijk het westen verkennen. Judith en Leunis gingen meer voor de gele gebieden in het oosten. Sten begon op het water. Als er meerdere mensen zich op hetzelfde gebied richten komen deze sneller tot een telling. Wendy en Bas sprongen naar voren maar werden al snel ingehaald door Judith. Leunis en Sten kregen vooral punten door ergens te staan, maar veroorzaakten niet zo vaak een telling. Al snel waren de natuurfiches op en moest er meer moeite gedaan worden om een telling te krijgen. Naar mate het spel vorderde kreeg Wendy toch weer een voorsprong. Judith kwam dicht achter haar aan maar haalde haar niet meer in.

Uitslag: Wendy 99, Judith 95, Bas 91, Leunis 81, Sten 79
Waardering: Bas, Judith en Wendy 4, Leunis en Sten 3½  

5 april 2005

Spelers: Anneke, Bas, Jacqueline en Wendy

Bas en Wendy hadden het al eens eerder gespeeld, maar vonden het zeker geen opoffering om voor Anneke en Jacqueline nog eens mee te spelen. In het begin was het voor de nieuwe spelers nog niet duidelijk dat ze overal heen mochten vliegen en alleen een kaart van een gebied nodig hadden wanneer ze daar rangers wilden plaatsen. Anneke ging al snel goed en scoorde bij veel mensen wat punten mee. Bas en Wendy deden het ook niet onaardig. Zoals ook de vorige keer waren de natuurfiches als eerste van het veld verdwenen, toen de lagere industrialisatiefiches en als laatste moesten heel wat rangers in en vliegtuigen geladen worden om de hogere fiches tot scoren te doen brengen. In de eindfase scoorde Wendy het meeste punten, waardoor ze uiteindelijk won.

Uitslag: Wendy 133, Anneke 122, Bas 120, Jacqueline 85
Waardering: allen 4

terug naar boven