startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Bali

Sessies:

13 augustus 2002
5 maart 2002
12 februari 2002

13 augustus 2002

Spelers: Dagmar, Det, Niek en Rob

Het is moeilijk om een spel te vinden, dat Rob en Det nog niet kennen. Daarom waren ze erg benieuwd naar Bali. Niek en Dagmar hadden dit spel al een keer eerder met plezier gespeeld en wilden het dus nog wel een keer spelen. De regels waren echter al een beetje weggezakt, maar Wendy was bereid ze nog even uit te leggen. Het spel kwam moeizaam op gang en werd niet echt spannend. Det blokkeerde alle verhuisacties van Dagmar, die daardoor niet de kans kreeg zelf punten te scoren en dus geheel afhankelijk was van de acties van anderen. Dagmar trok kaarten dat het een lieve lust was, maar telkens net de verkeerde. Det was dan wel handig in het blokkeren van acties van anderen, zelf wist ze ook niet de juiste kaarten in handen te krijgen om punten te scoren. Rob wist wel wat meer initiatief te nemen, maar kreeg maar niet in de gaten wat nou een goede tactiek is om punten te scoren. Niek had telkens heel veel machtkaarten en wist daardoor bij veel verhuizingen punten te pakken. Uiteindelijk won hij dan ook met grote overmacht

Uitslag: Niek 21, Rob 15, Dagmar 13, Det 12
Waardering: Niek en Rob 3, Dagmar en Det 2

5 maart 2002

Spelers: Dagmar, Niek, Sten en Wendy

Wendy had Bali meegenomen om nog eens te spelen. Sten was gearriveerd toen Wordlink en Acquire nog in volle gang waren, en na enig toekijken kon hij ook meespelen. In het begin ging het redelijk gelijk op. Dagmar begon het beste, gevolgd door Wendy en Niek. Daarna scoorde Wendy niet meer, terwijl Sten een inhaalslag maakte door mee te liften met de tellingen van anderen, meestal Niek. Uiteindelijk won Niek door op twee eilanden de dubbele macht (priester en koning) te hebben, hetgeen zes bonuspunten opleverde.

Uitslag: Niek 27, Dagmar 21, Sten 17, Wendy 5
Waardering: Dagmar, Niek en Sten 3½, Wendy 3

12 februari 2002

Spelers: Bas, Dirk Jan, Wendy en Willemien

Wendy had Bali net in huis, en wilde dit nieuwe kaartspel van Uwe Rosenberg eens proberen. Naar bleek was het duidelijk een spel waar je in moet komen. Wat dat betreft past het schimmenspel-thema goed bij de schimmigheid van het spel, aldus Dirk Jan. Het bleef te lang vaag, en de kaarten zijn toch wel geluksafhankelijk. Wel dacht iedereen dat als je het vaker gespeeld hebt, het leuker zal worden. Wendy zag nog de meeste potentie in het spel, Dirk Jan vond het twijfelachtig of het de moeite van het leren waard is.

Uitslag: Bas 26, Wendy 19, Willemien 16, Dirk Jan 12
Waardering: Wendy 3, de rest 2½

terug naar boven