startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Beestenveiling

Sessies:

6 juli 2004

6 juli 2004

Spelers: Dirk Jan, Hieke, Peter Hein en René

Na Hansa was er nog wel tijd voor een kort spelletje. Peter Hein had ook Einfach Tierisch (later uitgebracht onder de naam Beestenveiling) meegenomen, een nieuw veilingspelletje van Knizia. Dirk Jan had het doosje al geïnteresseerd opgepakt, en de keuze was snel gemaakt.
In Einfach Tierisch worden verschillende dieren geveild. Sommige leveren punten op, en gaan naar de hoogste bieder. Sommige kosten punten, en gaan naar de speler die als eerste past. Deze speler mag vervolgens als enige zijn bod houden. Al te grof bieden is niet verstandig, want wie aan het einde van het spel de minste muizen over heeft (de munteenheid waar je mee biedt), verliest automatisch.
Peter Hein mocht als jongste speler beginnen, maar bood voorlopig voorzichtig. Dirk Jan en Hieke kregen direct enkele hoge dieren te pakken, Peter Hein en René moesten zich met minder punten tevreden stellen. Maar toen kwam de pechvogel langs. Deze kaart zou Dirk Jan en  Hieke veel punten kosten, dus pasten ze maar niet. Peter Hein hoefde niet zoveel punten in te leveren, dus toen iedereen een bod had gedaan besloot hij te passen. De volgende twee negatieve dieren gingen naar Hieke, die daarmee veel muizen bespaarde, maar ook punten inleverde. Gelukkig voor haar kon ze voor het einde nog wat punten scoren. Toen het spel afgelopen was, had Dirk Jan de hoogste score. Helaas voor hem had hij ook de minste muizen over, zodat de winst naar Hieke ging. Hij vond de straf voor het teveel bieden te zwaar, wat zijn waardering drukte. René is niet zo’n liefhebber van biedspelletjes en gaf het ook een matige waardering. Hieke en Peter Hein waren nog wel positief.

Uitslag: Hieke 8, Peter Hein 7, René 6, Dirk Jan -
Waardering: Peter Hein 3½, Hieke 3, Dirk Jan 2½, René 2

terug naar boven