startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Big Shot

Sessies:

10 september 2002

10 september 2002

Dit spel, dat door Wendy was meegenomen,  werd deze avond twee keer gespeeld. Aan het begin van de avond besloten na enig overleg Bas, Frank, Poek en Wendy er mee te beginnen. Nadat zij hun potje Carcassonne hadden afgemaakt, waren Benita, Judith en Willemien op zoek naar iets nieuws; omdat Bas enthousiast was over Big Shot en het wel uit kon leggen, was de keuze snel gemaakt.

Eerste groep spelers: Bas, Frank, Poek en Wendy

Het was even aftasten wat er geboden moest worden, maar al snel ging het omhoog. Frank ging snel lenen. Poek kwam bij de laatste biedingen in actie en wist zo nog een paar wijken te bemachtigen. Frank had al snel een paar wijken veilig gesteld door er vier gele blokjes in te leggen. Bas en Wendy scoorden de wijken met waarde 20 en 21 door juist de spreekwoordelijke derde hond te zijn. De laatste biedronde ging tussen Bas en Wendy. Bas had al meer leningen en stak zich nog dieper in de schulden. Wendy bood uiteindelijk het meest met maar liefst 18. Daarmee kreeg ze wel een park (een 2x gebied), met daarnaast een 10 en een 11, zodat het het geld wel waard was. Daarmee won ze ruim. Bas en Wendy hadden het erg leuk gevonden, Frank en Poek minder. Frank vond dat de geluksfactor te hoog was, maar Bas en Wendy zagen niet helemaal waar ‘m dat geluk dan in moest zitten.

Uitslag: Wendy 44, Bas 20, Frank 16, Poek 5
Waardering: Bas en Wendy 4, Frank en Poek 2

Tweede groep spelers: Benita, Judith en Wendy

Na hun (helaas niet verslagen) potje Carcassonne begonnen Benita, Judith en Willemien op aanraden van Bas en Wendy ook aan Big Shot. Zoals de uitslag al doet vermoeden, had dit spel een iets ander verloop. Als beginners hadden ze geen idee waar ze moesten beginnen. Blokjes spreiden over de wijken, of zo snel mogelijk een wijk toe-eigenen? Is een bod van drie miljoen al hoog of nog erg laag? In de laatste beurt liep het bieden op tot achttien miljoen, en zaten alledrie de spelers diep in de schulden. Gelukkig leverden de investeringen nog zoveel op dat ieder uiteindelijk nog net zonder schulden eindigde. De reacties op het spel waren erg enthousiast, en alledrie de spelers waren nieuwsgierig om het nog een keer te spelen.

Uitslag: Willemien 3, Benita 1, Judith 0
Waardering: Judith en Willemien 4, Benita 3½

terug naar boven