startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Blue Moon City

sessies:

18 september 2007
29 december 2006
29 augustus 2006

18 september 2007

Spelers: Jeroen, Peter Hein, Sven en Wendy

Peter Hein had Blue Moon City gekocht na het een keer met Dagmar en Niek gespeeld te hebben. Ondanks wat regelfoutjes had het spel een goede indruk achtergelaten, en voor 20 euro kon hij het niet laten liggen. Voor de anderen was het nieuw. Wendy herkende het wel, maar dat bleek later doordat het aan dezelfde tafels gespeeld was als waar zij toen Mykerinos speelde.
De uitleg nam even wat tijd in beslag, vooral wat betreft de speciale eigenschappen van de kaarten. In het begin van het spel werd daarvoor nog wel eens in de regels geneusd, maar na een paar beurten waren ze duidelijk genoeg dat iedereen ze kende. De iconen op de kaarten zijn dan ook vrij duidelijk.
Jeroen, Peter Hein en Wendy begonnen eerst te bouwen aan de gebouwen ten ‘noorden’ van de obelisk. Daar verdienden ze aardig wat kristallen en drakenschubben mee. Wendy kreeg de meeste schubben en toen ze voor het eerst op waren, kreeg ze dan ook zes extra kristallen. Sven volgde een ander pad, maar kon daardoor alleen aan kristallen komen als hij zelf een gebouw afmaakte. Doordat de andere drie spelers een beetje in dezelfde buurt bleven hangen, profiteerden ze ook vaak van de bonus van naburige reeds voltooide gebouwen.
Jeroen was de eerste die een offer bracht, kort daarop gevolgd door Wendy. Ze had veel kristallen gespaard en kon daardoor in een beurt twee offers brengen. Peter Hein zag zich genoodzaakt ook een offer te brengen, nu de kosten nog op het minimum van zeven kristallen lagen. Terwijl Peter Hein nog op de obelisk stond, maakte Jeroen een gebouw af dat ook Peter Hein aardig wat kristallen opleverde. Hij kon in zijn volgende beurt dus direct een tweede offer brengen, wat hem een reis naar de obelisk bespaarde.
Sven kwam nu ook met een offer, terwijl Jeroen en Wendy alweer druk bezig waren met het verzamelen van kristallen, vooral ten zuiden van de obelisk.
Na zijn twee offers trok Peter Hein naar het westen. Daar lagen alleen maar gebouwen waarvoor nog maar een of twee blokjes nodig waren en die dus gemakkelijk te voltooien waren. Geholpen door de inspanningen van Sven, die ook deze kan op gekomen was, kon hij achter elkaar vijf gebouwen voltooien, goed voor aardig wat schubben en kristallen.
Jeroen bleef doorgaan zijn enorme voorraad kristallen uit te breiden, terwijl Wendy nog een bezoek bracht aan de obelisk voor haar derde en voorlaatste offer. Peter Hein had nu genoeg kristallen om in een keer twee offers te brengen, maar dan mocht er door de anderen maximaal een offer gebracht worden. Sven en Jeroen bleven op kristallenjacht, dus werd het voor Peter Hein spannend wat Wendy zou doen. Ze stond nog op de obelisk en had nog een stapeltje kristallen. Misschien genoeg voor nog een offer, maar net een te weinig om dat offer in de vorige ronde al gedaan te kunnen hebben?
Tot opluchting van Peter Hein ging Wendy een gebouw afmaken om haar laatste kristallen te verdienen. Dankzij een kaart van de Flit kon hij bij de obelisk komen en twintig kristallen betalen voor twee offers, waarmee hij het spel won. Wendy had nog een beurt nodig gehad. Sven en Jeroen hadden nog veel kristallen, maar ze niet meer in offers om kunnen zetten.
Iedereen vond het een erg leuk spel.

Uitslag: Peter Hein 4, Wendy 3, Jeroen en Sven 1
Waardering: allen 4

29 december 2006

Spelers: Jacqueline, Anneke, Willemien en Dagmar

Jacqueline wilde graag California spelen, maar daar had Willemien niet zo veel zin in. Dagmar stelde toen voor om Blue Moon City te gaan spelen. Omdat de andere dames dit spel nog niet kenden wilden ze het wel proberen. In Blue Moon City bouwen de spelers de verwoeste hoofdstad van de planeet Blue Moon weer op. In ruil voor het helpen bouwen van de verschillende gebouwen krijgen de spelers kristallen die geofferd moeten worden aan de God. Wie als eerste vier offers weet te brengen wint het spel.
Dagmar ging vlot van start door als eerste twee offers te brengen. Dit had haar echter zoveel kaarten gekost dat ze daarna een paar beurten nodig had om weer wat op krachten te komen. De andere dames hadden het wat rustiger aan gedaan en inmiddels ook twee of drie offers gebracht. Op een gegeven moment was de hele stad op twee gebouwen na weer opgebouwd. Willemien, Dagmar en Anneke hadden echter alledrie nog maar drie kristallen en de vraag was of één van hen met de bouw van de laatste gebouwen nog genoeg kristallen zou binnen halen om het spel officieel uit te maken. Gelukkig lukte het Willemien om het op één na laatste gebouw af te bouwen en kreeg ze hier genoeg kristallen voor om haar laatste offer te brengen en daarmee de winst op te strijken. Opvallend was dat het schijnbaar zo onwaarschijnlijk is dat niemand genoeg offers kan brengen voordat de stad is afgebouwd, dat er in de spelregels geen tiebreaker voor deze situatie is opgenomen. Het ging nu net wel goed, maar het had zonder veel moeite in dit potje zo kunnen lopen dat niemand zijn vierde offer had kunnen brengen. Gelukkig had dit de spelpret niet mogen drukken.

Uitslag:
Willemien 4, Anneke en Dagmar 3, Jacqueline 2
Waardering
Dagmar 4, Willemien, Anneke en Jacqueline 3½

29 augustus 2006

Spelers: Dirk Jan, Bas en Dagmar

Na het frustrerende 10 werd gesplitst in twee groepen. Dagmar vond Bas en Dirk Jan bereid om Blue Moon City te proberen. In Blue Moon City moeten de spelers door het uitspelen van kaarten in bepaalde kleuren proberen verschillende gebouwen in Blue Moon City op te bouwen na de oorlog die in het tweepersoonsspel Blue Moon is uitgevochten. Degenen die meebouwen aan de verschillende gebouwen worden hiervoor beloond met onder andere kristalstukken. De kristalstukken kunnen geofferd worden en wie als eerste vijf offers kan brengen wint (de offers worden wel steeds duurder). Sommige kaarten hebben bovendien bijzondere eigenschappen die je in kunt zetten voor extra mogelijkheden. 
Het spel ging lange tijd gelijk op. Op het eind wisten Bas en Dagmar een voorsprong op Dirk Jan te krijgen. Bas besloot een gebouw af te bouwen waar Dagmar ook al aan had gebouwd. Hij zou hierdoor heel veel kristalstukken krijgen waarmee hij zijn vijfde offer kon brengen. Helaas voor hem kreeg Dagmar door deze actie ook flink wat kristalstukken en had ook zij genoeg voor het laatste offer en omdat zij eerder aan de beurt was kon zij als eerste het vijfde offer brengen en wist daarmee de winst binnen te halen. Dirk Jan had het gevoel dat de geluksfactor erg hoog was en dat hij weinig invloed had gehad. Dagmar erkende dat zij de eerste keer die indruk ook had, maar dat zij nu ze het spel vaker had gespeeld ze er steeds meer greep op kreeg.

Uitslag: Dagmar 5, Bas 4, Dirk Jan 3
Waardering: Dagmar 4, Bas 3½ en Dirk Jan 3

terug naar boven