startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Bokken Schieten

Sessies:

4 maart 2008

4 maart 2008

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk-Jan, Niek en Peter Hein

Bokken Schieten is een nieuw slagenspelletje. Er worden acht rondes gespeeld en de speler die de kaart met de hoogste waarde speelde, krijgt alle gespeelde kaarten. Op deze kaarten staan 1 tot en met 5 bokken. In de eerste vier rondes wordt er ook nog een eilandkaart gedraaid waarop twee stukken van een eiland staan met daarop een waarde die aangeeft hoeveel bokken op dit stukje eiland kunnen wonen. De speler die de laagste kaart speelt mag kiezen welk van de twee stukken tot het eiland gaat horen. Aan het eind van het spel wordt bepaald hoeveel bokken er op dit eiland kunnen wonen. De spelers die meer bokken hebben verzameld zijn in ieder geval af en van de overige spelers wint de speler met het hoogste aantal bokken. Omdat één potje zo gespeeld is, besloten we om de variant te spelen waarbij je net zo veel rondes speelt als er spelers zijn. Als je te veel bokken hebt krijg je dan 0 punten en anders net zo veel punten als je bokken hebt.
De eerste paar rondes werd het eiland telkens heel klein gehouden waardoor meerdere spelers te veel bokken hadden verzameld en dus geen punten scoorden. In de laatste drie rondes was het eiland wel lekker groot en vielen er dus veel punten te verzamelen. Dirk Jan en Bas deden dit als beste, mede doordat zij in de eerste twee ronden als enige al wat punten hadden verzameld.
De spelers vonden het een aardig kaartspelletje. In eerste instantie vroeg iedereen zich af of je wel invloed hebt op het spelverloop (hoge kaarten is slagen pakken), maar dit bleek best mee te vallen. Natuurlijk zit er een behoorlijke geluksfactor in, maar je kan met je acties genoeg invloed uitoefenen om het spel leuk te maken. Het is een beetje een pestspel omdat niets leuker is dan iemand die tegen het maximale aantal bokken aanzit en de slag gaat halen nog even een kaart mee te geven met lekker veel bokken er op.

Uitslag: Bas 44,Dirk-Jan 39, Dagmar  en Niek 32 en Peter Hein 23 punten
Waardering: Bas, Dirk-Jan, Dagmar en Peter Hein 3, Niek 3,5

terug naar boven