startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Can't Stop

Sessies:

12 februari 2008
20 februari 2007
13 december 2005
23 maart 2004
23 december 2003

12 februari 2008

Spelers: Dagmar, Helene, Jeroen en Peter Hein

Bas en Willemien waren nog niet uitgepuzzeld in hun futuristische strijd. Toen Peter Hein voorstelde om nog één afsluiter te spelen waren Dagmar en Jeroen daar wel voor in. Helene ging weer naar huis. Het werd Can’t Stop.
Jeroen en Peter Hein hebben allebei wel iets met statistiekjes en discussieerden nog wat nu de beste strategie was om Can’t Stop te spelen, en wat de beste nummers zijn. Jeroen is overtuigd dat een agressieve strategie het beste werkt. Niks voorzichtig, gewoon die ‘7’ in één keer afmaken. Deze strategie liet hem in het begin in de steek, en vooral Dagmar boekte grote progressie. Maar halverwege het potje keerden haar kansen en werd ze door Jeroen overklast op de trajecten die ze bijna af had. Peter Hein kwam nog in de buurt, maar ook hij moest het afleggen tegen het dobbelgeweld van Jeroen.
Een tweede potje dan. Peter Hein scoorde direct een prachtworp met vier zessen. De ‘12’ had hij dus al in de pocket. Ook op andere gedeeltes van het bord stond hij goed. Jeroen gooide er weer de beuk in, maar kon deze keer geen geluk afdwingen. Dagmar kwam nog wat in de buurt, maar uiteindelijk was het een kwestie van tijd voor Peter Hein ook het derde traject afmaakte.
Een blijvende klassieker.

Waardering: allen 4

20 februari 2007

Spelers: Ilja, Peter Hein en Wendy

Dagmar en Niek gingen na Danger 13 weer naar huis, de andere drie waren nog wel in voor een kort spelletje. Bij het rommelen in de spellenkast van Dirk Jan viel Peter Heins oog op Can’t Stop, in de versie van franjos. Wendy en Ilja hadden het nog niet eerder gespeeld, maar na een korte uitleg wisten ook zij niet van ophouden.
Ze kwamen er namelijk al snel achter waarom dit spel zo heet: in de eerste ronde was iedereen te hebberig en klikte niemand op tijd vast. Voor Wendy duurde dat zelfs een paar beurten. Peter Hein had toen al aardig wat progressie geboekt en was hard op weg naar het eerste voltooide traject. Al snel had hij ook zijn tweede traject vol, met een derde in aantocht. Ilja had er nu ook twee en Wendy inmiddels haar eerste. Maar Peter Hein had nu meerdere kansen op zijn derde en helaas voor de dames wist hij dat ook snel te voltooien. Zowel Ilja als Wendy was de eerste kennismaking met dit spel uitstekend bevallen.

Uitslag: Peter Hein 3, Ilja 2, Wendy 1
Waardering: allen 4

13 december 2005

Spelers: Danny, Peter Hein en Willemien

Na Siedler von Nürnberg keken Peter Hein en Willemien of er nog een leuk kort spel voor drie te vinden was. Peter Hein stelde de dobbelklassieker Can’t Stop voor (waar hij erg slecht in is omdat hij de titel iets te veel ter harte neemt).
Willemien begon erg goed en had al snel bij twee getallen het eindpunt bereikt. Peter Hein spreidde zijn kansen en stond bij verschillende getallen op kop, maar nog wel een eindje verwijderd van de eindstreep. Deze keer was het Danny die zijn geluk iets te veel op de proef stelde, waardoor hij een paar keer geen progressie kon maken. Daarna werd hij voorzichtiger en behaalde bij een paar getallen het eindpunt.
Na een tijdje waren al acht van de elf getallen bezet en werd het een nek-aan-nek race bij de resterende nummers. Hier betaalde de risicospreiding van Peter Hein zich uit, want bij enkele van deze nummers had hij een duidelijk voordeel. Hij hield voor een keer zijn hoofd koel en bereikte daarmee als eerste de vierde eindstreep.

Uitslag: Peter Hein 4, Willemien 3, Danny 2
Waardering: Peter Hein 4, Danny en Willemien 3

23 maart 2004

Spelers: Dagmar en Peter Hein

Wendy was inmiddels vertokken om haar nieuwe huis te bezichtigen. Dagmar en Peter Hein hadden nog wel zin in een spelletje, maar omdat de rest nog wel even bezig was namen ze een kijkje in de kast van Dirk Jan.
De eerste keuze viel op Can’t Stop, dat je ook prima met twee spelers kunt doen. Het benodigde aantal voltooide getallen is dan wel vijf in plaats van drie, omdat het anders wel heel snel voorbij is. Uiteindelijk bleek het verschil inderdaad alleen in de speelduur te zitten…
Dagmar begon haar eerste twee beurten voorzichtig, en klikte snel vast in de middengetallen. Peter Hein had dat ook beter kunnen doen, want hij gokte in zijn eerste beurten net iets te enthousiast, en crashte twee keer achter elkaar. Dagmar was toen bij een aantal getallen al een eind onderweg. Peter Hein probeerde haar in te halen bij de 7, maar vlak voor het einde ging het weer mis, en Dagmar haalde probleemloos haar eerste getal. Het tweede en derde volgden ook snel. Peter Hein had toen ook wat getallen in zicht, maar het leek er niet op dat hij Dagmar in zou gaan halen.
Inmiddels had Dagmar bij alle getallen een schijf liggen (er was zelf een derde kleur nodig omdat ze te weinig schijfje had), en kon dus altijd wel wat. Peter Hein had nu ook zijn eerste getal en zicht op nog een paar, maar Dagmar lag bij twee getallen op hem voor, terwijl ze er al vier had. Dat zag er niet goed uit voor Peter Hein, en hij bleef uiteindelijk op één steken toen Dagmar het vijfde doel haalde. Een achtergrond in de statistiek bleek dus weer geen garantie voor een goed resultaat.

Uitslag: Dagmar 5, Peter Hein 1
Waardering: beiden 4

23 december 2003

Spelers: Dagmar, Dirk Jan, Niek en Peter Hein

Toen Hans en Peter Hein binnenkwamen, was Dirk Jan net bezig met de uitleg van Can’t Stop aan Bas, Dagmar en Niek . Bas had toen al het vermoeden dat het niet zijn type spel was, en liet zich eenvoudig verleiden toen Anne kwam vragen om liefhebber voor Palazzo Paletti. Aanvankelijk zouden ze met z’n drieën verder spelen, maar op de valreep schoof Peter Hein nog aan, die over was bij Leeuwenhart. Hij kende deze klassieker van Sid Sackson al een tijdje, dus hoefde de uitleg niet opnieuw.
Dirk Jan gokte iets te riskant in de eerste beurten, zodat het even duurde voor zijn schijven op het bord stonden. Peter Hein gooide zijn ervaring in de strijd en leidde snel bij een aantal getallen. Ook Dagmar deed het erg goed, voornamelijk aan de randen van het bord. De getallen in het midden waren snel af, zodat het steeds moeilijker werd om toegestane combinaties te maken. Peter Hein trof het zelfs een keer dat zijn eerste worp al niet tot een mogelijke combinatie leidde. Dagmar had nu de beste papieren, ze hoefde nog maar een keer twee zessen te gooien om te winnen. Dat liet even op zich wachten, en ook Peter Hein meldde zich nu bij de twaalf. Maar dat was zijn laatste beurt; Dagmar gooide nu wel twee zessen en won het spel.
Een spel met een hoge geluksfactor (of beter: gokfactor!), maar iedereen vond het wel erg leuk.

Uitslag: Dagmar 3, Peter Hein 2, Niek 1, Dirk Jan 0
Waardering: Dagmar en Peter Hein 4, Dirk Jan en Niek 3½

terug naar boven