startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Eufraat en Tigris

Sessies:

4 januari 2005
18 februari 2003

4 januari 2005

Spelers: Anneke, Bas, Dirk Jan en Peter Hein

Een van Peter Heins goede voornemens is om al zijn ongespeelde spellen dit jaar toch een keer te gaan spelen. Hoog op de lijst stond Eufraat en Tigris, dat hij bijna vijf jaar geleden voor het laatst had gespeeld, en alweer bijna vier jaar zelf in zijn bezit had. Schande! Voor Bas was het ook alweer een tijd geleden dat hij het gespeeld had, Anneke en Dirk Jan hadden het niet eerder gedaan.
Al in het begin van het spel kwam het eerste monument te voorschijn. Peter Hein bouwde een blauw-zwart monument op de enige plaats waar er zich een vierkant van riviervakken bevindt. Zo voorzag hij zijn zwarte leider van een gestage bron van inkomsten. Anneke profiteerde mee als eigenaar van de blauwe leider. Dirk Jan gooide na een tijdje zijn eerste rampenfiche in de strijd en verdreef Peter Heins zwarte leider. Die vond ergens anders emplooi, in een meer centrale ligging. Hij en Anneke bouwden daar twee monumenten, maar dat betekende dat de leiders kwetsbaarder geworden waren voor externe conflicten. Bas, die tot dan toe nog maar een paar punten had verdiend, had dat goed gezien en lokte een groot conflict uit, waarbij alle leiders betrokken waren. Hij kwam hierbij goed uit de strijd, want hij zijn conflicten en hij kreeg controle over het leeuwendeel van de monumenten.
De andere spelers likten hun wonden, en probeerden nog een paar keer Bas’positie in het zo ontstane superkoninkrijk nog wel te ondergraven, maar met slechts wisselend succes. Peter Hein zette nog wel een rampenfiche in, maar dat was eigenlijk te laat. Anneke richtte zich op een ander gedeelte van het bord, terwijl Dirk Jan probeerde met interne conflicten de leiders van Bas te verjagen.
In zijn laatste beurt sloeg Bas nog een kaar hard terug, en verdiende daar veel punten mee in de kleuren waar hij juist het zwakst stond. Omdat hij ook nog eens vijf van de acht geclaimde schatten bezat behaalde hij een afgetekende overwinning.
Het was een redelijk vreedzaam potje geweest (uiteindelijk waren er maar twee rampenfiches ingezet), maar wel erg intensief. Er werd hard nagedacht, ook omdat iedereen nog grip op het spel probeerde te krijgen. Eufraat en Tigris geeft niet zomaar zijn geheimen prijs, maar iedereen had het wel een leuk spel gevonden.

Uitslag: Bas 15, Peter Hein 7, Anneke 5 (7), Dirk Jan 5 (6)
Waardering: Bas 4½, Dirk Jan en Peter Hein 4, Anneke 3½

18 februari 2003

Spelers: Dagmar, Geoffrey, Jasper en Niek

-geen verslag-

terug naar boven