startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Jambo

Sessies:

22 mei 2007

22 mei 2007

Spelers: Ilja en Peter Hein

De anderen waren nog wel even bezig met Funkenschlag. Dagamr en Niek gingen er vandoor, Peter Hein was nog wel in voor een spelletje en nam een kijkje in de kast van Ilja. Jambo spelen leek haar leuker dan toekijken bij een ander spel en dus was de keuze snel gemaakt. Jambo was een van de eerste Duitstalige spellen die Ilja had gekocht; ze bekende dat ze hiermee definitief was afgegleden tot spellengek. Omdat beide spelers het al kenden was uitleg gelukkig niet nodig.
Terwijl Ilja de ene na de andere goederenkaart inkocht en weer verzilverde, had Peter Hein wat moeite om op gang te komen. Hij wist maar weinig kaarten extra te trekken, laat staan goederenkaarten. Ilja deed het een stuk beter met haar gehandel. De individuele transacties hadden soms een lage marge, maar ze breidde zo haar geldvoorraad gestaag uit en had daardoor ook meer ruimte met haar bron extra kaarten te kunnen trekken.
Na een tijde begon Peter Hein ook wat meer te verdienen, maar hij wist dat hij niet net precies op zestig goudstukken moest komen, want Ilja had genoeg kaarten en handelswaren om hem waarschijnlijk te overtreffen. Het was dus Ilja die het spel beëindigde. Peter Hein kon nog net een handelskaart vervullen, maar kwam tekort om Ilja in te halen.
Het potje was lekker vlot gegaan; Jambo is een nieuwe klassieker onder de tweepersoonsspellen en werd dan ook hoog gewaardeerd door beide spelers.

Uitslag: Ilja 63, Peter Hein 61
Waardering: beiden 4½

terug naar boven