startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Kakerlakenpoker

Sessies:

28 juni 2005


28 juni 2005

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk Jan, Niek en Willemien

Er was nog tijd voor een kort spelletje, dus legde Dagmar Kakerlakenpoker op tafel. Bas vreesde dat hij het niet leuk zou vinden, maar omdat de kaartjes er zo mooi uitzagen, wilde hij het nog wel een keer proberen. 
Bij Kakerlakenpoker kan niemand winnen er is alleen één verliezer. Dit is degene die als eerste geen kaart meer kan uitspelen of als eerste vier dieren van dezelfde soort heeft verzameld. Het spel zelf is een eenvoudig blufspel. Iemand schuift een dichte kaart naar iemand anders en claimt welk dier er op deze kaart staat. Degene die de kaart krijgt aangeboden kan vervolgens twee dingen doen. Ten eerste kan hij zeggen of hij de claim geloofd of niet. Als hij het goed zegt, krijgt degene die de kaart aanbood de kaart terug en moet hij deze open voor zich neerleggen. Zegt hij het fout dan moet hij de kaart zelf nemen. Ten tweede kan hij de kaart bekijken en doorgeven naar een andere speler. Hij moet dan wel weer claimen wat er op de kaart staat. Deze speler heeft weer de keuze uit de zelfde twee opties. Alleen de laatste speler kan alleen voor optie één gaan, omdat er niemand meer is waar hij de kaart aan kan doorschuiven die de kaart nog niet gezien heeft. 
Dagmar en Niek waren degenen die er de meeste lol in hadden om te raden of een claim wel of niet klopte. Dit is een riskante strategie, waardoor ze al snel flink wat kaarten voor zich hadden liggen. Uiteindelijk was Dagmar had de pech dat ze van een diersoort een vierde kaart kreeg en dus had ze verloren. Ondanks haar verlies, gaf ze het de hoogste waardering van iedereen. Schijnbaar is Kakerlakenpoker dus echt een spel dat je eerst eens moet spelen om te kijken of je het leuk vindt voor je het koopt.

Uitslag: Dagmar heeft verloren
Waardering: Dagmar 3½, Niek 3, Dirk Jan en Willemien 2½, Bas 2

terug naar boven