startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van De Kathedraal

Sessies:

21 augustus 2007

21 augustus 2007

Spelers: Dagmar, Mark, Niek en Peter Hein

Mark wilde erg graag ook nog een bordspel spelen deze avond en dat kon na Tai Pan ook nog prima. Peter Hein had De Kathedraal nog mee, dat niet eerder was gespeeld op de dinsdagavond en voor de anderen allemaal onbekend.
Het spel ging snel van start, maar De Kathedraal duurt toch vaak langer dan je denkt. In de zes rondes gebeurt er best veel en soms is het even goed nadenken of en waar je je bouwmeesters inzet. Peter Hein probeerde een strategie te volgen waarmee hij veel inkomsten had (dankzij de timmerman die hout omzet in geld), zodat hij altijd genoeg had om zijn bouwmeesters daar in te zetten waar hij ze het liefst wilde. De anderen pakten het anders aan en gingen voor een maximale grondstofopbrengst en de bijbehoren handwerklieden om die om te zetten in punten. Vooral Dagmar en Mark waren er niet vies van om regelmatig een bouwmeester op de Abdij in te zetten om zo snelle punten te scoren. Als je dat maar vaak genoeg doet gaat het met de punten wel hard. Beide spelers zaten ook goed in de handwerklieden die steen omzetten in punten en scoorden zo flink.
Een erg grillig verloop kenden dit spel de gebeurteniskaarten. Er zitten vijf positieve en vijf begatieve in het spel en van deze tien worden er vier willekeurig uit het spel gehaald. De kans op een goede of slechte kaart is dus even groot. Na drie negatieve gebeurtenissen merkte Peter Hein op dat de kans op nog een negatieve nu wel erg klein was (al viel dat met 2/7 nog wel mee). En jawel hoor, de vierde en zelfs de vijfde kaart bleek negatief, waarmee alle negatieve kaarten in het spel waren gekomen. Pas de zesde had een gunstig effect. Niek had ergens halverwege een kaart bemachtigd om de gebeurteniskaart te mogen bekijken en had zich in die rondes beschermd.
Heel veel last hadden vooral Dagmar en Mark er niet van, want ze gingen erg hard op het scorespoor. Peter Hein vreesde al dat hij dat nooit meer in zou kunnen halen, maar gelukkig voor hem had hij wat metaal zitten sparen en slaagde hij er in een paar handwerklieden te krijgen die dat kunnen omzetten in obsceen vele punten. In de laatste ronde verdubbelde hij daarmee zijn score, maar genoeg voor de eerste plaats was het lang niet. Die was overtuigend voor Mark. De strijd om de tweede plaats was wel heftig en op de tiebreaker ging die naar Dagmar.
Dagmar vond de gebeurteniskaarten maar een beetje flauw, wat haar waardering drukte. De anderen hadden zich beter vermaakt.

Uitslag: Mark 46, Dagmar 40 (4 geld), Peter Hein 40 (2), Niek 39
Waardering: Mark, Niek en Peter Hein 4, Dagmar 3

terug naar boven