startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Korsar

Sessies:

2 december 2003
25 november 2003
22 juli 2003
15 april 2003

2 december 2003

Spelers: Bas, Peter Hein, Styn en Willemien

Het leed van Zeepkistenrace was snel geleden, en Peter Hein stelde nog een potje Korsar voor, dat hij na vorige week nog wel eens wilde doen. Styn kende het nog niet, maar de simpele regels waren snel uitgelegd.
Styn en Willemien begonnen al snel met het incasseren van hun eigen schepen. Bas en Peter Hein kwamen later op gang, en scoorden vooral tegen het einde van het spel flink punten. Bas slaagde er zelfs in het schip van acht punten ongeschonden naar veilige wateren te loodsen. In de eindfase had Peter Hein bijna alle piraten nog in zijn handen, en won dus iedere strijd waar hij bij betrokken was. Maar omdat dat doorgaans kleine scheepjes waren, kwam hij niet verder dan een tweede plaats. Wederom een aardig afsluitertje.

Uitslag: Bas 40, Peter Hein 33, Styn 17, Willemien 10
Waardering: Peter Hein, Styn en Willemien 3, Bas 2½

25 november 2003

Spelers: Dirk Jan, Peter Hein en Wendy

Frank en René vonden het laat genoeg geworden en gingen weer naar huis. De anderen wilden nog wel een spelletje doen (Borgia was ook nog niet afgelopen), en Peter Hein kwam met Korsar naar beneden.
Wendy was direct gecharmeerd van de aparte doos, en bleek het spel ook wel te waarderen. Met drie spelers is de concurrentie om de verschillende handelsschepen niet heel erg intensief, en is de kans groot dat je eigen handelsschepen niet aangevallen worden. Wendy richtte zich vooral op het binnenhalen van veel kleintjes, en legde veelvuldig kleine piratenschepen aan. Peter Hein en Dirk Jan zetten regelmatig veel kaarten in om de grotere schepen te bemachtigen, maar moesten vervolgens weer een aantal beurten op krachten komen. Hierdoor wist Wendy veel meer schepen en ook punten te verzamelen, en won het spel afgetekend.
Iedereen vond het wel een aardig spelletje, prima geschikt als afsluitertje.

Uitslag: Wendy 40, Peter Hein 29, Dirk Jan 23
Waardering: Dirk Jan en Wendy 3½, Peter Hein 3

22 juli 2003

Spelers: Bas, René en Willemien

Sten ging weer naar huis, de andere drie wilden nog wel een kaartspelletje doen. Willemien had Korsar al eens gespeeld, en wilde dat nog wel eens spelen. Tegen het einde ging Peter Hein er zich tegenaan bemoeien, en attendeerde ze nog op hoe het spel eindigt. René had voor die tijd al erg goed geboerd, en de winst kon hem niet meer ontgaan; hij profiteerde vaak van de onderlinge strijd tussen de andere twee.

Uitslag: René 45, Bas 34, Willemien 16
Waardering: René 3½, Willemien 3, Bas 2

15 april 2003

Spelers: Dagmar, Peter Hein en Willemien

De andere spelers waren nog niet klaar met New England, dus aan deze kant van de tafel was wel tijd voor nog een kort spelletje. Peter Hein had ook nog Korsar meegenomen, dat wel lekker kort is. Dagmar voelde daar eerst niet zoveel voor, maar ging toch overstag. In Korsar is het de bedoeling handelsschepen te veroveren met je piratenschepen, of ze te verdedigen tegen aanvallen van anderen. Behalve de schepen kwamen ook snel de piraten om de hoek kijken, waarbij Peter Hein de zijne inzette in een erekwestie om een schip van slechts drie dukaten. Dat was toch niet zo slim, want in veel gevechten daarna dolf hij het onderspit. De strijd ging vooral tussen Dagmar en Willemien. Met drie spelers duurt het niet lang voor je weer aan de beurt bent, en is de kans groot dat je je handelsschip ongeschonden binnen kunt halen.. Willemien slaagde hier een aantal keren in, en ook de laatste beurt. Omdat zij de minste kaarten had, bepaalde zij het eind van het spel. Heel verstandig koos ze ervoor om een schip van acht dukaten te bewaren als laatste kaart, die zo automatisch aan haar toeviel. Daarmee won ze het spel eenvoudig.

Uitslag: Willemien 44, Dagmar 33, Peter Hein 23
Waardering: Peter Hein en Willemien 3, Dagmar 2½

terug naar boven