startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Paniek in de Wei

Sessies:

15 augustus 2006

15 augustus 2006

Spelers: Anneke, Dagmar, Jacqueline en Willemien

De schapen van Paniek in de Wei hadden geen hulp nodig om spelers te lokken. Het vrouwelijk deel van de aanwezigen werd als een magneet naar de koddige speelstukken toegetrokken. 
In Paniek in de Wei moeten de spelers proberen hun schapen in de kudde zo te manoeuvreren dat ze punten scoren in de verschillende weilanden waar ze door heen lopen. In het eerste weiland moet je proberen je beide schapen naast elkaar te laten staan. In het tweede weiland wil je dat je schapen zo ver mogelijk vooraan in de kudde staan zodat ze dicht bij de Romantische Ram Rambo zijn voor een kortstondige romance. In het derde weiland is het zwarte schaap ineens helemaal hip and happening en proberen alle schapen dus zo dicht mogelijk bij dit schaap te staan. In het vierde en laatste weiland staat de nachtmerrie van elk schaap also known as “de schaapscheerder” te wachten. Dan zijn er dus punten te krijgen door zo ver mogelijk achterin te staan, zo ver mogelijk weg van “het gevaar met de schaar”.
In je beurt kies je telkens een van de acties van je bordje. Uit ervaring wist Dagmar dat de plaatjes niet duidelijk genoeg waren om de acties die soms best op elkaar lijken uit elkaar te houden en daarom had ze een kopie gemaakt van de samenvatting van de spelregels zodat iedereen daar een exemplaar van bij de hand kon houden. De actie die je kiest bepaald meteen hoeveel stappen de kudde zet en dus hoe snel ze door de verschillende weilanden gaat.
Het spel moest in het begin een beetje op gang komen omdat iedereen aan het aftasten was hoe alles in elkaar greep. De scores gingen dan ook behoorlijk gelijk op. Pas in de latere weilanden wisten sommige schapen kortdurend een voorsprong op te bouwen. Alleen de schapen van Jacqueline wilden maar niet vooruit,maar dit werd mede verklaard door de oververmoeide herder die ondanks de steun van haar dochter de acties maar niet uit elkaar kon houden. Uiteindelijk waren het de schapen van Dagmar die de schapen van de jarige Willemien voor bleven en dus de winst binnen haalden. Iedereen had het wel een aardig spelletje gevonden, leuk om te doen maar zeker niet zo geweldig als de hype die rondom dit spel gaande is had doen verwachten.

Uitslag: Dagmar 32, Willemien 28, Anneke 27, Jacqueline 24
Waardering: Anneke 3½, Dagmar, Willemien en Jacqueline 3

terug naar boven