startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van De Pedaalridders

Sessies:

7 december 2004

7 december 2004

Spelers: Anda, Anneke, Bas, Jacqueline, Peter Hein en Willemien

Na I’m the Boss was er ruim tijd voor een ander spel. Omdat De Pedaalridders het enige andere aanwezige spel voor zes spelers was, was de keuze snel gemaakt. Bas en Peter Hein hadden het in een grijs verleden al eens gespeeld, en bewaarden er gemengde herinneringen aan. Tijdens het spel bleek weer dat het er toch vooral om gaat hoge kaarten te trekken.
Vooraf werd afgesproken dat er drie etappes gereden zouden worden. In de eerste etappe moest iedereen er een beetje inkomen, en werden er nog niet veel bijzondere kaarten gespeeld. Willemien won deze etappe, die het karakter had van een vlakke rit. Jacqueline en Peter Hein bleven slechts een bandbreedte achter, alleen Anneke was op forse achterstand geëindigd. Ze mocht daarom de tweede etappe beginnen in de gele trui, aar raakte hem snel kwijt. Nu werden er veel bergkaarten uitgespeeld, met als gevolg dat de spelers op grote afstand van elkaar finishten. Vooral Anda voelde de man met de hamer, en eindigde op 33 minuten achterstand op bergkoning Peter Hein, die daarmee op kop ging in het algemeen klassement.
Geheel in stijl werd deze rondrit afgesloten met een vlakke rit. Anda was hersteld van de zware bergrit en bleef goed in het spoor van Willemien, die weer op kop ging. Ze verloor de gele trui niet meer, ook niet in de eindsprint voor de finish. Peter Hein kwam door een stomme fout op achterstand, maar kon zijn grootste tijdverlies later weer goedmaken. Alle andere spelers bleven ook dichtbij, waardoor Willemien maar amper kon profiteren van haar winst. Peter Heins goede klimwerk bezrogde hem de eindwinst, ondanks twee etappezeges van Willemien.
Ondanks dat er tijdens het spel regelmatig gelachen werd (vooral als iemand weer eens vergat een kaart te trekken), had niemand het een echt leuk spel gevonden. Daarvoor was de geluksfactor te hoog.

Uitslag: Peter Hein -2, Willemien -4, Bas en Jacqueline -11, Anneke -27, Anda -38
Waardering: Anda en Peter Hein 2½, Anneke, Jacqueline en Willemien 2, Bas 1½

terug naar boven