startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Perudo

Sessies:

6 september 2005
11 maart 2003
5 februari 2002
11 december 2001

6 september 2005

Spelers: Anneke, Bas, Dagmar, Dirk Jan, Jacqueline, Niek en Peter Hein

Verrassend genoeg kende niemand anders Perudo, al had Bas wel eens Bluff gespeeld, dat er erg op lijkt. Gebrek aan ervaring bleek geen bezwaar, want vooral Anneke en Dagmar raakten nauwelijks dobbelstenen kwijt. Peter Hein kon nog goed meekomen, en bleef lang op vier dobbelstenen staan. Maar de spelers die voor Dagmar zaten vielen als dominostenen af. Dat Dagmar haar vriend Niek snel doorzag was nog niet vreemd, maar daarna viel telkens degene af die rechts van Dagmar zat. Peter Hein verloor zijn vier stenen zelfs in vier opeenvolgende beurten. Uiteindelijk werd het een confrontatie tussen Dagmar en Anneke. Maar waar Dagmar eerder de ene na de andere speler had geëlimineerd, gaf Anneke geen krimp. Nu was het Dagmar die de stenen kwijtraakte, en was het toch Anneke die won.
De meesten vond het wel een aardig blufspelletje.

Uitslag: Anneke, Dagmar, Peter Hein, Bas, Jacqueline, Niek
Waardering: Anneke 3½, Dagmar, Niek en Peter Hein 3, Jacqueline 2½, Bas 2

11 maart 2003

Spelers: Dagmar, Dirk Jan, Monique, Niek, Peter Hein en Shuk-ha

Dirk Jan was halverwege Chinatown binnengekomen, en moest even wachten voordat hij een spel mee kon doen. Er was geen tijd meer voor een groter spel; uit de beschikbare korte spellen voor zes spelers viel de keuze op Perudo, dat niemand behalve Peter Hein ooit gespeeld had. Hij buitte zijn ervaring uit door lang al zijn dobbelstenen te houden. Dirk Jan slaagde daar nog langer in, maar toen hij er eenmaal eentje kwijt was ging het erg snel. Dagmar had al na een paar rondes nog maar één dobbelsteen over, waardoor de jokers niet meer meetelden. Ze hield het nog even uit, maar moest toch lossen. Tot opluchting van de rest, want de jokers telden nu weer mee. Hierna waren het Monique en Shuk-ha die op één dobbelsteen kwamen, en was Monique het volgende slachtoffer. Peter Hein hield als enige vast aan zijn dobbelstenen, en uiteindelijk had hij er nog drie, net zoveel als Dirk Jan, Niek en Shuk-ha samen. Met nog één dobbelsteen per speler hielden ze het niet lang uit tegen Peter Hein, die nu ontzettend in het voordeel was. Het hielp ook niet dat hij één ronde drie drieën gooide, wat Niek de kop kostte. Dirk Jan moest uiteindelijk als laatste opgeven. Op Dagmar na vond iedereen het een leuk spel.

Uitslag: Peter Hein, Dirk Jan, Niek, Shuk-ha, Monique, Dagmar
Waardering: Dirk Jan 4, Monique en Shuk-ha 3½, Niek en Peter Hein 3, Dagmar 2

5 februari 2002

Spelers: Andries, Anne-Marie, Bastiaan en Sten

Andries wilde niet gaan zonder zijn favoriet Perudo weer eens gespeeld werd, en hij vond slachtoffers in de personen van Anne-Marie, Bastiaan en Sten. Er werden twee snelle potjes gespeeld, waarbij Andries en Sten als winnaars uit de bus kwamen. Dit blufspelletje viel bij iedereen wel in de smaak.

Waardering: Andries 5, Sten 4, Anne-Marie en Bastiaan 3½

11 december 2001

Spelers: Andries, Anne-Marie, Sten, Joan

Na het hersenpijnigende Siedler von Nürnberg was het nu tijd voor iets simpelers. Andries wilde Bluff graag weer eens spelen, en aangezien Perudo bijna identiek is, werd dit spel gepakt. Er zijn vermoedelijk drie potjes gespeeld, waarvan Andries er in ieder geval twee wist te winnen. Hij blijft het een erg geinig spel vinden, ideaal als kroegspel. Anne-Marie vond de bekertjes van Perudo erg mooi, terwijl Sten daar weer minder over te spreken was.

Waardering: Andries 5, Joan en Sten 4, Anne-Marie 3½

terug naar boven