startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Piratenbaai

Sessies:

25 januari 2005

25 januari 2005

Spelers: Dirk Jan, Jacqueline, Peter Hein en Wendy

Ver weg van het koude Rotterdam, in de Caraïbische Zee in een ander tijdperk, heersten vier piraten op de wateren: Dirk Jan Vier-oog, Peter-Hein-zijn-naam-is-klein, Jajem Jacq. en Woeste Wendy. Tot nu toe hadden ze elkaar met rust gelaten en keurig de buit verdeeld. Maar sinds kort beschikten alle piraten over nageslacht (waarbij de dochter van Jajem Jacq. haar moeder te schande maakte door zich helemaal te richten op de biologische-aardappelteelt). Dit leidde natuurlijk tot een conflict: welke piraat zou het meest voortleven in de herinnering van dit nageslacht, en de kindskinderen? Er was slechts een manier om daar achter te komen: een wedstrijd om de meeste eer. Deze schurken probeerden die te halen met sterke verhalen in de kroeg, rake salvo’s op de schepen van de anderen en natuurlijk het begraven van veel schatten op Schateiland.
Peter-Hein-zijn-naam-is-klein en Woeste Wendy bleken agressieve tegenstanders. De schepen van Dirk Jan Vier-oog en Jajem Jaqc. lagen regelmatig in reparatie, zodat Woeste Wendy en Peter-Hein-zijn-naam-is-klein er met de eerste roem vandoor gingen. Aarrgh!
Woeste Wendy tikte vervolgens ergens in een kroeg de papegaai van wijlen Long John Silver op de kop. Dit nare stuk pluimvee zorgde ervoor dat ze al haar kanonnen in kon zetten. Daarmee hoopte ze uit te groeien tot schrik van de Caribbean, door eerst de schepen van de andere piraten aan puin te schieten en vervolgens misschien dat van de Legendarische Piraat, die ook rondvoer. Ze was dus uit op vechten!
Die papegaai bleek een miskoop, want het stomme beest had nooit uitgelegd hoe je zes kanonnen tegelijk afvuurt, woehaha. Veel meer dan “Vuur! Vuur! Vuur! Vuur! Vuur! Vuur! Koekje?” zei het niet. In een gevecht met Peter-Hein-zijn-naam-is-klein schoot ze regelmatig mis. Papegaaien worden erg oud, maar Peter-Hein-zijn-naam-is-klein bleek geen enkel respect te hebben voor ouderdom. Zijn kanonnen maakten filet van de kleurige soepkip, wat Woeste Wendy op een hoop schande kwam te staan. In een razende bui schoot ze een flinke bres in de boeg van Peter-Hein-zijn-naam-is-klein, zodat hij de aftocht moest blazen. Deze goede afloop bezorgen Woeste Wendy veel roem, zodat ze ongeacht de uitkomst nog zou voortleven in vele legendes. Peter-Hein-zijn-naam-is-klein vroeg bij de WIC om een beter schip, maar die hadden meer vertrouwen in zijn jonge neefje Piet, die lamzak die nooit wat zal bereiken. Aarrgh…
Dirk Jan Vier-oog ondertussen deed zijn naam eer aan. Zijn kippigheid zorgde dat hij met een vol ruim Schateiland niet op de kaart zag, en per ongeluk elders in een gevecht belandde. Toen hij vervolgens wilde vluchten, de lafaard, begon zijn bemanning te muiten en gooide alle twaalf schatten uit protest overboord. Een zware slag, die Vier-oog niet meer te boven zou komen. Hoe muiten uit kan pakken ondervond ook Jajem Jacq., die regelmatig geld en schatten aan opstandige matrozen verloor.
Vier-oog probeerde zijn eer hoog te houden door de Legendarische Piraat te bevechten, maar die lachte hem alleen maar uit en toe met een regen kanonskogels, die zijn schip reduceerden tot een zielig sloepje.
Het einde van de erestrijd naderde, en het was wel duidelijk dat Woeste Wendy (WW voor intimi) de grootste piratenhaaibaai was. Haar roem verspreidde zich over het hele Caraïbische gebied, tot Trinidad aan toe. De andere piraten moesten in haar hun meerdere erkennen. Misschien dat het nageslacht het er beter van af brengt. Aarrgh, aarrgh en nog eens aarrgh.

Uitslag: Wendy 44, Peter Hein 32, Jacqueline 11, Dirk Jan 10
Waardering: Peter Hein en Wendy 2½, Dirk Jan en Jacqueline 2

terug naar boven