startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Pirates

Sessies:

15 november 2005

15 november 2005

Spelers: Bas, Niek en Wendy

De nieuwe Ravensburger Pirates leek volgens Wendy een beetje op Piratenbaai, en dan niet alleen qua thema. Ondanks dat dit nou niet direct als een aanbeveling werd opgevat vond ze toch twee man bereid het spel met haar uit te testen. In Pirates heeft iedere speler een schip waarmee je schatten moet roven van vestigingen in de Cariben of door het van andere spelers te pikken. Aan boord is plaats voor zes eenheden manschappen en/of kanonnen. Als je ook nog vracht mee wilt nemen zijn er maar vijf plekken over. Je hebt minstens één piraat aan boord nodig om de kanonnen af te kunnen vuren. Bovendien bepaalt het aantal piraten hoeveel vakken je in een beurt kan varen. De kannonen bepalen hoeveel kogels je af mag schieten. Iedere beurt mag een speler twee acties doen. In actie één mag je varen of aanvallen, in je tweede actie aanvallen of repareren. 
Bas en Wendy gingen op vestingen af om schatten te bemachtigen. Niek bleef in de buurt loeren in de hoop een vol schip op de terugweg te kunnen verrassen. Zowel Bas als Wendy lukte het om de eerste keer een buit van een vesting veilig naar de haven te brengen. Daarna werd het moeilijker en pikte piraat Niek vlak buiten de haven alle volle schepen op. Zeker als een schip van twee na hem aan de beurt zijnde tegenstanders de volle laag krijgt is het lastig weerstand bieden. Je kunt namelijk alleen in je eigen beurt je boot weer aansterken. Op een gegeven moment stond Niek op twaalf schatten en Wendy op tien. Bas was in gevecht met een vesting waar vier schatten lagen. Natuurlijk aasden beide andere piraten op de buit. Binnen brengen zou namelijk de winst betekenen. Wendy besloot een vakje er naast te gaan staan en bij te sterken, Niek wachtte op het veld van Bas af. 
Bas veroverde de buit, maar kon niet weg varen. Niek versloeg daarop direct weer Bas, en zorgde voor veel piraten zodat hij binnen twee beurten in de haven kon komen. Wendy maakte echter een foutje door een tegel te ver naar links te gaan liggen waardoor Niek haar kon ontglippen. Wendy kon maar twee vakken varen en moest met lede ogen aanzien hoe Niek de vier schatten binnen haalde zonder dat zij met haar sterk bepantserde schip een aanval had kunnen wagen. 
Bas vond het vooral geen goed spel omdat het niet loont om schatten op te halen. Als niemand dat doet ligt het spel stil, want dan is er ook niets te roven van anderen. Niek dacht dat je dit kan ondervangen door na het veroveren van de buit je boot snel te maken. Op die manier zou je langs de tot de tanden gewapende tegenstanders kunnen varen. Toch ruimte dus voor het nogmaals spelen van dit spel.

Uitslag: Niek 16, Wendy 10, Bas 5
Waardering: Niek en Wendy 3, Bas 2

terug naar boven