startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Pitch Car

Sessies:

9 oktober 2007
11 september 2007
30 oktober 2001

9 oktober 2007

Spelers: Bas, Dagmar, Ilja, Niek en Peter Hein

Quo Vadis was weer kort en flitsend en dus was er tijd voor nog een kort en flitsend spel. Wat komt dan meer in aanmerking dan Pitch Car? Ilja was nog onbekend met het fenomeen, maar daar kwam snel verandering in. Ze begon ergens achteraan in de startpositie, maar haar gebrek aan ervaring had niet tot gevolg dat ze het hele spel kansloos achter lag.
Wat wel duidelijk was, was wie er op kop gingen. Dagmar had weer een goede start en werd op de hielen gezeten door Niek en Peter Hein. Na twee mooie rondes moest Peter Hein echter dankzij een paar desastreuse manoeuvres afhaken en waren er nog twee kanshebbers voor de overwinning. In het middenveld hielden Bas en Ilja het spannend. Peter Hein zakte helemaal naar een laatste positie.
Het einde van het spel was bijna identiek aan de vorige keer: Dagmar stond vlak voor de finish en hoefde haar schijf nog maar een klein zetje te geven voor de winst. Niek zat daar een stuk achter en ook nog eens in de bocht. Eigenlijk een kansloze positie, maar weer flikte hij hetzelfde kunstje als de vorige keer: met een knap schot ging hij hard genoeg om de finish te passeren, maar niet zo hard dat hij uit de baan vloog. Met dit fraaie eindschot was hij weer de verdiende winnaar. Zijn waardering leed er ook niet onder.

Uitslag: Niek, Dagmar, Bas, Ilja, Peter Hein
Waardering: Niek 4½, Dagmar, Ilja en Peter Hein 4, Bas 3½

11 september 2007

Spelers: Bas, Dagmar, Niek, Peter Hein, Wendy en Willemien

Toen Shelob Dagmar en Peter Hein had verorberd, hadden de anderen net hun laatste vissen achter de kiezen. Het was dus tijd om met z’n allen nog een uitsmijter te spelen. In plaats van het geijkte Take 5! of iets dergelijk had Peter Hein Pitch Car weer eens afgestoft. Dagmar had er weinig vertrouwen in dat het leuk zou zijn, zeker nadat Wendy haar had verzekerd dat het gewoon een soort sjoelbak is.
Ondanks haar bedenkingen vond Dagmar het toch leuker dan ze eerst dacht. Het hielp misschien dat ze de eerste helft van de race op kop lag, mede dankzij haar pole position. Maar soms schoot ze haar schijf ook spectaculair ver, over rechte stukken en strak door de bochten. Omdat alle anderen af en toe ook mooie beurten hadden kon de rest bij blijven, al wisselde het peloton soms van samenstelling en rangorde.
Tot ongeveer de helft gingen Dagmar en Willemien op kop, met Niek daar weer vlak achter. Peter Hein en Bas volgden op enige afstand, met daarachter weer Wendy. De heren probeerden regelmatig langszij te komen, maar in sommige bochten was het zo druk dat het lastig was om daar überhaupt een paar centimeters winst te boeken. Maar na een paar minder gelukkige zetten van Dagmar en Willemien en een mooi schot van hemzelf koerste Peter Hein vlak voor de finish ineens naar de koppositie. Dagmar was de kluts kwijt en kwam tussen de laatste twee bochten nauwelijks vooruit. Willemien hield Peter Hein in het vizier, maar was toch vooral afhankelijk van een fout van Peter Hein.
Niek had nu ook aansluiting gevonden en ging achtereenvolgens Dagmar en Willemien voorbij. Peter Hein voelde Nieks hete adem, maar dacht dat als hij voorzichtig aan zou doen, hij vanzelf over de finish zou gaan. Helaas was hij de laatste beurt net iets te voorzichtig. Zijn schijf kwam net twee millimeter te kort om helemaal over de finishlijn te raken. Niek had nog een kans om Peter Hein oorbij te gaan, maar leg nog net in de bocht; een lastige positie. Maar met een beheerst schot ging hij hard genoeg om over de finishlijn heen te gaan, maar niet zo hard dat hij uit de baan vloog. Een spannende ontknoping en een mooie zege voor Niek.
De anderen haalden elkaar niet meer in, waardoor de eindstand gelijk was aan de positie op het moment van Nieks zege.
Wendy had het spel niet echt in de vingers (haha) en blijft ambivalent over Pitch Car, de rest had zich uitstekend vermaakt.

Uitslag: Niek, Peter Hein, Willemien, Dagmar, Bas, Wendy
Waardering: Dagmar, Niek en Peter Hein 4, Bas en Willemien 3½, Wendy 2½

30 oktober 2001

Spelers: Bas, Benita, Dirk Jan, Peter Hein, Wendy, Willemien

Als afsluiter werd nog de sjoelbak annex racebaan Carabande op de tafel gelegd. De meesten speelden het voor het eerst, zodat er voorzichtig geracet werd. Dirk Jan had bovendien nog een gemene bocht bedacht, die eenvoudiger leerk dan hij was. Na een behoedzame start, kwam Willemien snel op kop. De rest bleef dicht op elkaar gepakt, en schoot elkaar regelmatig van de baan. De ergste vaart was er bij Willemien inmiddels uit, en Wendy, later gevolgd door Dirk Jan, kwam langzaam dichterbij. Toch wist Willemien haar voorsprong te behouden, en ze beëindigde de tweede en tevens laatste ronde als eerste.

Uitslag: Willemien, Wendy, Dirk Jan, Peter Hein, Bas, Benita
Waardering: Peter Hein 4, Benita, Dirk Jan en Wendy 3, Bas en Willemien 2

terug naar boven