startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Portobello Market

Sessies:

10 april 2007

10 april 2007

Spelers: Bas, Dagmar en Willemien

Dagmar had een stapel verse spellen meegenomen en Bas en Willemien wilden Portobello Market wel proberen. In Portobello Market moeten de spelers in het bekende wijkje in Londen marktkramen bouwen op de meest winstgevende plaatsen.
In een spelersbeurt mag je een bepaald aantal acties doen waarbij je mag kiezen uit twee verschillende acties, namelijk het plaatsen van marktkramen of het plaatsen van klanten. Zodra een straat volgebouwd is en aan beide uiteinden een klant is, wordt de straat gewaardeerd. De soort klanten (sommige hebben diepere beurzen dan andere) bepaald de vermenigvuldigingsfactor voor de betreffende straat.
Willemien begon in het spel heel voorzichtig met het inzetten van haar marktkramen door ze te verspreiden over veel verschillende locaties. Dagmar en Bas probeerden straten daarentegen meteen vol te bouwen, zeker als er interessante klanten waren. Bas wist uiteindelijk als eerste al zijn kramen opgemaakt te hebben waardoor het spel onmiddellijk was afgelopen. Iedereen had het spel wel leuk gevonden, maar het was wel echt een eerste keer potje geweest waarin vooral nog gezocht was naar wat de waarde is van de verschillende acties.

Uitslag: Bas 135, Dagmar 118, Willemien 107
Waardering: allen 3½

terug naar boven