startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Railroaddice

Sessies:

24 augustus 2004

24 augustus 2004

Spelers: Dagmar, Jacqueline en Niek

Jacqueline wilde graag een niet te moeilijk spel doen en Dagmar wist haar er van te overtuigen dat Rail Road Dice wel in die categorie viel. Niek en Pascal wilden ook wel meedoen. Dagmar legde de regels uit. De regels lijken in eerste instantie nog best uitgebreid, maar als je eenmaal met spelen begint blijkt dit wel mee te vallen. 
Rail Road Dice is een combinatie van een spoorbouwspel en een aandelenspel, maar dan met heel veel dobbelstenen. Iedere ronde krijgen de spelers nieuwe dobbelstenen en deze kunnen achter een scherm als geld gebruikt worden of ze kunnen gegooid worden waarna ze afhankelijk van de zijde waarop ze vallen ingezet kunnen worden als spoorrails of omgeruild kunnen worden voor een aandeel in één van de vijf maatschappijen. Als je directeur bent van een van de maatschappijen kan je stationnetjes bouwen aan het spoor. Iedere maatschappij is beperkt tot bepaalde landschapssoorten voor de stations. 
In het begin van het spel krijg je een aantal jokerdobbelstenen. Hiermee kocht iedereen aandelen. Niek wilde nog een dobbelsteen voor later bewaren en kocht daarom maar drie aandelen van de rode spoorlijn. Dat had hij nou niet moeten doen, want Dagmar gaf al haar dobbelstenen uit en nam dus meteen zijn spoorlijn over. Niek kocht daarom later maar de groene spoorlijn. Pascal was begonnen met het opbouwen van een keten van blauwe stationnetjes. Hij kocht echter amper aandelen van die maatschappij. Dagmar had geen medelijden en nam dus door het kopen van een stapel aandelen de maatschappij van hem over. Dit leverde haar flink wat punten op en kostte Pascal zo ongeveer de kop. Dagmar had nu twee spoorwegmaatschappijen in haar macht en dit trekt natuurlijk de concurrentie aan. Hierna ontstond een beetje een getouwtrek om de macht in deze spoorwegmaatschappijen. Alleen Jacqueline hield zich hierin een beetje afzijdig en bouwde rustig aan haar maatschappij door. 
Toen het spel afgelopen was had Dagmar naar verwachting gewonnen. Pascal eindigde als laatste, dit werd hoofdzakelijk veroorzaakt door Dagmars expansiedrift aan het begin van het spel.

Uitslag: Dagmar 34, Niek 29, Jacqueline 20, Pascal 17
Waardering: Niek 3½, Dagmar, Jacqueline en Pascal 3

terug naar boven