startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Ramba Samba

Sessies:

28 november 2006

28 november 2006

Spelers: Ilja, Martin, Peter Hein en Wendy

Het gros van de spelers ging weer naar huis, maar zoals altijd waren er wel een paar spelers te porren voor nog één spelletje. Peter Hein was vanavond van de kinderspellen en had ook Ramba Samba nog meegenomen. Dit is weer een grabbelspel van Zoch. Maar in plaats van in je eentje grabbelen (Dokto Schlüsselbart) of met z’n tweeën (Dschamál) gaat in Ramba Samba iedereen tegelijk op zoek naar het passende vormpje.
De vormen in Ramba Samba zijn nog best lastig te onderscheiden, maar dat leek Ilja niet te deren. Ze had al snel een paar klerenhangers verdiend voor de anderen er ook maar eentje hadden (uitgezonderd de eerste, die door Wendy verdiend werd). Naarmate de zak leger raakte werd het steeds makkelijker de juiste vorm te vinden en kwamen Martin en Peter Hein ook in het spel. Is het omdat ze de stukken echt beter konden vinden of was het een kwestie van brute kracht? Feit is dat er enkele malen stevig aan een stuk getrokken werd toen twee spelers het tegelijk hadden gevonden.
Ilja en Wendy kwamen in het tweede bedrijf wat minder voor, waardoor Martin en Peter Hein uiteindelijk de meeste klerenhangers hadden verdiend.
De spelers die Doktor Schlüsselbart eerder hadden gespeeld vonden deze variant toch wat leuker, al vond Martin het lood om oud ijzer. Ilja kon de vergelijking niet maken maar vond dit spel nog best plezierig.

Uitslag:
Waardering: Ilja en Peter Hein 3, Wendy 2½, Martin 2

terug naar boven