startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Red Hot Silly Dragon

Sessies:

17 januari 2006

17 januari 2006

Spelers: Dagmar, Niek, Peter Hein en Wendy

Kolonisten had niet erg lang geduurd dus was er ruim de tijd voor nog een kaartspelletje. Wendy had Red Hot Silly Dragon mee, een blufspelletje van Franse makelij (maar gelukkig met Engelstalige regels). In RHSD beschikt iedere speler over vier avonturiers die op jacht gaan naar de schatten van de draak. Deze laat die natuurlijk niet zomaar inpikken en bestookt de avonturiers met zijn vurige adem. Sommige avonturiers zijn daar beter tegen bestand dan andere, maar dat gaat weer ten koste van hun snelheid. Hoe heet en hoe ver de draak blaast word bepaald met dobbelstenen, die gegooid worden nadat alle spelers een avonturier hebben ingezet. Voor het inzetten wordt wel een kaart gedraaid met daarop een indicatie hoe heet en ver de draak blaast. Kansberekenaars opgelet!
In een eerder potje blies de draak telkens heel vriendelijk, wat de spelers een verkeerde indruk had gegeven. In de eerste ronde van dit potje werden dan ook direct risico’s genomen, met als gevolg dat iedereen een avonturier verloor. We hadden ons lesje wel geleerd en werden nu een stuk voorzichtiger. Dit kon niet voorkomen dat er af en toe nog een avonturier sneuvelde, waardoor Wendy zich gedwongen zag er eentje uit de dood te doen herrijzen.
Na een paar rondes had Niek een voorsprong genomen op de rest. Hij had zijn kaarten slim ingezet, en kon daardoor een keer zijn opbrengst van zes schatten verdubbelen. In de laatste paar rondes maakte Peter Hein het gaat alleen flink kleiner. In wat de laatste ronde bleek (die nu al heel snel kwam) werd de ontvoerde prinses omgedraaid. Niek vermoedde dat hij haar deze ronde niet kon redden, maar zette zijn avonturier toch op het hoogste vak om te voorkomen dat Peter Hein een poging zou doen en zou slagen. Dat bleek verstandig, want Peter Hein scoorde net niet genoeg punten om hem in te halen.
Dagmar en Wendy hadden hun achterstand ook al wat goedgemaakt (de achterstand van Wendy werd vergroot doordat ze de herrijzeniskaart als enige had ingezet), dus als er nog een paar rondes gespeeld waren had het nog erg spannend kunnen worden. Maar nu staken de heren een stokje voor Dagmars roep om een ‘ladies’ night’.

Uitslag: Niek en Peter Hein 28, Dagmar 25, Wendy 21
Waardering: Niek 4, Wendy 3½, Dagmar en Peter Hein 3

terug naar boven