startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Reefencounter

Sessies:

2 mei 2006

2 mei 2006

Dagmar had Reef Encounter al een tijdje in huis liggen, maar was lang afgeschrikt door de niet altijd even heldere regels. Onlangs had ze het voor het eerst gespeeld en durfde ze het nu ook op de dinsdag aan. Voor Bas en Peter Hein was nog wel een uitleg nodig.
Peter Hein had na een paar beurten een koraal van acht tegels opgebouwd en besloot die maar eens op te eten om te kijken wat er gebeurde. De volgende beurten besteedde hij veel aandacht aan het veilig maken van deze koraalsoort, zodat de opgegeten fiches hem veel punten op zouden leveren. Bovendien probeerde hij waar het kon om zijn papegaaivis verder te voeren. Dit leverde hem niet altijd veel fiches op, maar het zette de andere spelers wel onder grote druk: het spel zou aflopen waar ze bijstonden, dus ze moesten hun koraalvelden ook wel opeten om punten te kunnen scoren.
Dagmar raakte helemaal enthousiast van deze strategie en was benieuwd (en hoopte zelfs) dat ze zou werken. Bas en Niek waren er minder blij mee, want nu konden ze hun koraalvelden minder groot laten groeien dan ze in gedachten hadden.
Tegen het einde twijfelde Peter Hein nog even of hij zijn strategie moest doorzetten, omdat zijn laatste koraalveld net zo lekker ging. Maar vooral Niek was ook goed bezig met zijn velden, zodat het Peter Hein toch verstandiger leek om door te zetten.
Bij het tellen van de punten bleek jammer genoeg voor Peter Hein dat het net niet goed was gegaan. Het oranje koraal, waar hij maar weinig van geïnd had, bleek uiteindelijk erg waardevol te zijn. Dit deed hem de das om. Niek had in totaal minder tegels gegeten, maar wel veel oranje en bleef de anderen net voor in de score. Op de tiebreaker werd Peter Hein nog wel tweede.

terug naar boven