startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Risk

Sessies:

13 november 2001
16 oktober 2001

13 november 2001

Spelers: Andries, Bastiaan, Helen/Jorrit

Andries en Bastiaan zijn echte Riskliefhebbers, en toen mede-fan Helen dit spel opperde, waren ze direct van de partij. Andries en Bastiaan verstevigden hun positie in Australië en Zuid-Amerika door regelmatig te versterken, terwijl Helen meer op de aanvalstoer ging. Dit leverde haar veel kaartjes en uiteindelijk Afrika op, maar doordat ze te weinig legers had om dit continent te verdedigen, verschoof haar positie meer naar Europa (als waren het asielzoekers). De opdrachten waren nog ver verwijderd van vervulling: Andries stond erg sterk in Australië, maar had dit continent niet nodig voor zijn opdracht. Dit laatste gold wel voor Helen en Bastiaan. Het potje sleepte zich voort, en helaas werd het voor Helen te laat, die er de volgende ochtend weer vroeg uitmoest. Jorrit naam haar plaats in, maar ook hij slaagde er niet in het spel te versnellen; het zat gewoon muurvast. Omdat ook Andries naar zijn bed begon te verlangen, werd er uiteindelijk maar besloten tot een remise.

Waardering: allen 5

16 oktober 2001

Spelers: Jorrit, Leon, Wendy

Jorrit wilde graag weer eens Risken, een wens die aan Wendy en Leon wel was besteed.
Na het opzetten was er nog geen duidelijke verdeling te zien alhoewel Leon redelijk sterk stond in Noord-Amerika. Wendy en Jorrit gingen meteen in de aanval. Dit resulteerde al snel in het continent Australië voor Wendy en een beurt later Afrika voor Jorrit.  Wendy en Jorrit waren daarna vooral bezig elkaar dwars te zitten in Afrika en Zuid-Amerika, zodat Leon zich langzaam over Noord-Amerika ontfermde, ondanks ingrijpen van Jorrit. Toen Wendy twee beurten achter elkaar tien legers mocht bijzetten probeerde zij Zuid-Amerika te veroveren. Maar door uiterst belabberd gooiwerk bleef zij op haar beginplaats staan.
Leon kwam in een lastig parket toen aan de grenzen van Amerika het gevaar op de loer lag en hij bijna zijn hele voorraad legers verspeelde in een poging Wendy uit Noord-Amerika te verdrijven. Uiteindelijk lukte het hem Noord-Amerika vast te houden en begon hij aan een opmars via IJsland naar Europa. Opeens werd duidelijk dat zijn opdracht 'verover 24 gebieden' was, maar toen was het te laat. Hij walste over de schaars bezette landjes in Azië heen en werd de winnaar, tot grote verbijstering van Jorrit.
Hier bleek maar weer eens dat de mensen die het hardste roepen dat ze gaan winnen bedrogen uit komen.

terug naar boven