startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Robo Ralley

Sessies:

1 oktober 2002


1 oktober 2002

Spelers: Bas, Dirk Jan, Hieke, Okke, Willemien

Omdat Dirk Jan ergens gelezen had dat Peter Hein Robo Rally niet zo heel erg leuk vind, omdat er bij Bas gespeeld werd en hij wist dat Bas een flinke verzameling Robo Rally heeft (en het dus waarschijnlijk wel leuk zou vinden) en natuurlijk omdat hij zelf wel nieuwsgierig was naar het spel, dat hij al meerdere malen op Ducosim conventies gespeeld had zien worden, stelde Dirk Jan voor om deze avond Robo Rally te spelen. Omdat, zoals verwacht, niet ieder enthousiast was (gelukkig waren voor hen andere, nog leukere spellen beschikbaar!), werd met slechts vijf robots op één borddeel, de Lasermaze, gespeeld.
Voor Hieke en Dirk Jan was het de eerste keer dat ze de robotten mochten programmeren, de anderen hadden al enige ervaring. Om het spel nog wat meer leuker te maken, werd met de option cards gespeeld, waarmee de robots van allerlei extra's worden voorzien.
Vanaf het startpunt in een hoe ging vrijwel iedereen dezelfde kant op. Alleen Willemien koos de andere richting. Door de opeenhoping van robots gebeurden er niet eens zoveel 'ongelukken'. Bas wist de kluit redelijk snel te ontlopen. Toch was de route die Willemien voor haar robot gekozen had de snelste, want zij was het eerste bij de eerste vlag. Omdat de robot van Bas voor het bereiken van een 'reïncarnatie'-punt werd uitgeschakeld, moest hij het een tweede keer vanaf het begin beginnen. Door wat stuurfouten van Dirk Jan, Okke en Hieke was hij toch als tweede bij de eerste vlag. Dirk Jan wist deze vlag, na een onvrijwillige herstart halverwege, als derde te bereiken. Dat lukte alleen maar omdat Okke een paar beurten of alleen beweegkaarten, of alleen bochtkaarten had getrokken. Op dat moment was Willemien echter al weer bijna bij de start- en finishvlag. Alleen Bas was nog enigszins in de buurt, maar Willemien wist haar robot kundig als eerste naar de finish te leiden.
Achteraf vond iedereen het een leuk spel. Nadeel van het Lazermazebord was dat door alle schade van de lasers, de spelers elkaar te weinig in de weg hadden gezeten. Misschien hadden een paar extra spelers, die zich ernaast met een ander spel vermaakten, het spel ook nog leuker kunnen maken. De optiekaarten, die in de Nederlandse uitgave ontbreken, voegden in deze sessie niet veel aan het spel toe. Bas gaf om nostalgische redenen toch maar een vier.

Uitslag: Willemien, Bas, Dirk Jan, Hieke en Okke
Waardering: Willemien, Bas, Dirk Jan en Okke 4, Hieke 3

terug naar boven