startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Runebound

Sessies:

10 april 2007

10 april 2007

Spelers: Dirk Jan, Mark en Peter Hein

Het opgestelde Runebound trok toch wat nieuwsgierige blikken en Dirk Jan ging zo ver om zelfs mee te willen doen. Dat juichten Mark en Peter Hein natuurlijk toe en na een korte uitleg (plus update ten opzichte van de eerste editie) kon het spel van start gaan. Mark speelde met spiebundel Sir Varikas, Peter Hein was de sluwe Runewitch Astarra en Dirk Jan kreeg de scherpschutter Ronan of the wild toebedeeld.
Met Tamalir in het midden trokken de drie avonturiers allen een verschillende kant op, op zoek naar goud en faam. Ronan moest een van zijn eerste aanvaringen echter al bekopen met een knock-out en moest in de nabijgelegen stad zijn wonden likken. Varikas en Astarra hadden hun zinnen gezet op enkele mysterieuze voorwerpen, die plots waren verschenen in verschillende steden. Het voorwerp van Varikas was niet zo spectaculair, Astarra werd beloond met de Shield of Light, wat haar een groot voordeel gaf in ieder gevecht.
Ronan slaagde er nog wel in een interessante Familiar en bondgenoot te werven, die hem terzijde stonden in zijn minder goed ontwikkelde eigenschappen.
Varikas gebruikte zijn ervaring om zich gespreid te ontwikkelen, Astarra moest daar niks van hebben. Iedere ervaring wendde ze aan om nog krachtiger magie te kunnen gebruiken. Omdat ze inmiddels ook een toverstaf had waarmee ze voor het gevecht een sterke toverspreuk af te vuren en iets dergelijks ook al van zichzelf kon, was ze in staat iedere tegenstander drie schadepunten toe te brengen nog voor het gevecht begon. Ze was daarmee een formidabele opponent geworden. Onverslaanbaar was ze niet, want halverwege het spel moest ze nog op de vlucht voor een Runecloud die alleen verslagen kon worden met runen. Ondanks haar naam had ze die nog niet in haar bezit. Een naar zombieleger kon ze later ook slechts met de grootste moeite verslaan.
Varikas was ook niet voor een kleintje vervaard. Met zijn zwaard deelde hij harde klappen uit en waar hij minder in was kon hij altijd een beroep doen op zijn bondgenoten. Tot een gevecht tussen beide geweldenaars kwam het echter niet, bang als ze waren dat wie het gevecht ook zou winnen, hij/zij zo verzwakt zou zijn dat een eventuele passant daar eenvoudig misbruik van kon maken. En anders was de verliezer wel dichtbij, die natuurlijk volledig genezen een tegenaanval kon doen.
Met Ronan ging het minder voorspoedig. Hij verloor ook een tweede gevecht en tegen het einde zelfs een derde, die hem een sterke bondgenoot kostte. Toch had hij inmiddels al aardig wat ervaring opgedaan. Geld had hij minder, omdat de geneeskosten voor hem dankzij zijn duivelspoes verdubbeld werden. Hij waagde zich dus nog niet aan blauwe uitdagingen, waar Astarra en Varikas er al een aantal van verslagen hadden.
Astarra vond het na een tijdje welletjes en ging de eerste rode uitdaging aan. Na een valse start (ze faalde bij de test vooraf) maakte ze binnen korte tijd gehakt van drakenheer Eregax die ze tegenkwam. Ook een tweede drakenheer was snel verslagen en ze was nu in het bezit van twee drakenrunen. Varikas begreep dat hij niet langer kon dralen en ging ook voor een rode ontmoeting. Dankzij wat late gebeurtenissen had Astarra voorkennis omtrent de locatie van een van de drakenheren en bovendien kon ze eenmalig naar een willekeurige locatie op het bord teleporteren. Een en een is twee en na wat versterking opgedaan te hebben in een stad (in de vorm van twee bondgenoten die als kanonnenvoer konden dienen) reisde ze in een klap naar het andere eind van het bord om ook de derde en laatste drakenheer te verslaan.
Na ruim vier uur spelen was het spel daarmee ten einde. Dirk Jan vond de geluksfactor aan de te hoge kant. Mark wilde daar niks van weten, omdat die volgens hem in Kolonisten van Catan groter is. Dat zag Peter Hein nu ook weer niet, maar hij had er, net als Mark, wel weer van genoten.

Uitslag: Peter Hein 3 drakenheren verslagen, Mark 2, Dirk Jan 0
Waardering: Mark en Peter Hein 4, Dirk Jan 2½

terug naar boven