startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Saboteur

Sessies:

24 januari 2006

24 januari 2006

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk Jan, Helen, Niek, Peter Hein en Wendy

Op Dagmar en Peter Hein na had niemand dit eerder gespeeld, zodat Peter Hein eerst nog de regels uitlegde. Net toen hij klaar was kwam Wendy ook binnen. In plaats van het opnieuw uit te leggen, mocht ze als laatste aan de beurt zijn om het zo op te pikken.
Het eerste rondje maakte Bas er geen geheim van dat hij saboteur was en probeerde de boel direct te dwarsbomen. Ook Wendy deed in de ogen van Peter Hein een verdachte zet, wat haar op een kapotte houweel kwam te staan. Wendy bleek onschuldig, maar Peter Heins andere buurvrouw Dagmar minder. De trekstapel was al op toen het goud nog niet ontdekt was en de saboteurs dreigden te gaan winnen. Gelukkig werd een opgeblazen gedeelte van de gang tijdig hersteld en wist Helen de weg naar het goud te vinden.
De daarop volgende rondjes bleken Bas en Dirk Jan de twee saboteurs (er was geen derde). Met twee saboteurs hebben vijf dwergen het een stuk eenvoudiger en de weg naar het goud werd beide keren snel gevonden. Bas was drie keer saboteur geweest en had drie keer aan het kortste eind getrokken. Dit had hem niet veel speelplezier opgeleverd, ondanks dat het leuker is om saboteur te zijn dan eerlijk. De meeste anderen dachten er net zo over, goudklompjes of niet. Dagmar en Peter Hein vonden dat het spel niet om de goudklompjes draait, maar daar hadden de anderen maling aan.

Uitslag: Helen 10, Peter Hein en Wendy 8, Niek 5, Dirk Jan 3, Dagmar 2, Bas 0
Waardering: Dagmar en Peter Hein 3, Wendy 2½, Bas, Dirk Jan, Helen en Niek 2

terug naar boven