startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Salamanca

Sessies:

9 januari 2007
31 oktober 2006

9 januari 2007

Spelers: Anne-Marie, Mark en Wendy

Geen verslag, wel een foto:

Salamanca

31 oktober 2006

Spelers: Bas, Coen, Ilja, Peter Hein en Wendy

Peter Hein had weer wat nieuwe spellen van Essen klaargelegd. Daarvan was Salamanca de enige die geschikt was voor vijf spelers, dus was de keuze eenvoudig. Salamanca is een nieuw spel van Stefan Dorra. Het doel is om in het Spaanse binnenland verschillende soorten landgoederen op te bouwen en voor een aantrekkelijke prijs te verkopen. De landgoederen kun je laten groeien met bepaalde landschapstypes. Iedere soort hoort bij een eigen type landgoed. Je kunt ze dus zowel gebruiken om een landgoed van jezelf te vergroten of eentje van een ander af te snijden, maar bij voorkeur natuurlijk allebei. En als je echt gemeen wilt zijn, kun je verschillende plagen de kant van je medespelers opsturen. Maar dat heeft wel tot gevolg dat je beperktere keuze in landtegels hebt.
Omdat het spel voor iedereen nieuw was, begonnen alle spelers wat aftastend. Het was vaak wat dringen om de aantrekkelijke plekjes, en als een paar spelers knus in een hoekje bezig waren was er altijd wel een andere speler die daar een stokje voor wilde steken. Bas, Ilja en Wendy leken nog de meeste kastanjes in het vuur te hebben. Coen kon een paar keer een grote slag slaan, maar koos op beslissende momenten soms toch iets anders. Peter Hein kwam wat traag op gang, maar begon na een tijdje wat meer in te spelen op de mogelijke acties van de andere spelers om toch wat geld te verdienen. Met het spelen van plagen kon hij andere spelers soms wat afremmen.
Tegen het einde van het spel begon het allemaal wat te vertragen, omdat iedereen wel graag de beste optie wilde kiezen. Toen uiteindelijk de laatste tegel gelegd was, bleek het verschil tussen de nummer 1 en de rest toch groter dan verwacht.

Uitslag: Bas 55, Ilja 38, Peter Hein 35, Wendy 30, Coen 29
Waardering: Bas en Wendy 4, Coen, Ilja en Peter Hein 3½

terug naar boven