startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Scrabble

Sessies:

3 januari 2006
13 december 2005

3 januari 2006

Spelers: Anneke, Dagmar, Jacqueline en Niek

Dagmar en Niek hebben Scrabble meegenomen, dat zij op voorhand al waarderen met een vijf. Of Anneke en Jacqueline het met deze waardering eens zijn zal pas na een rondje spelen duidelijk worden.
Afgesproken wordt dat vervoegingen van werkwoorden toegestaan zijn, maar eigennamen niet. Gemakshalve heeft Niek het Van Dale Scrabblewoordenboek meegenomen, zodat discussies over het al dan niet accepteren van een woord worden voorkomen.
Niek mag beginnen en dat legt hem geen windeieren: zijn score is meteen al dertig punten. Jacqueline blijft bescheiden met zestien punten en Anneke met twintig. Dagmar denkt “wat jij kan, kan ik ook” en scoort ook dertig punten. Voor de nodige tussentijdse hilariteit zorgt Anneke met het woord “ruft”.
In de volgende rondes wordt duidelijk dat Niek het spel heel wat vaker gespeeld heeft, want hij loopt qua (de q deed weliswaar niet mee, maar toch…) score gigantisch uit op de rest. 
De eindscore is dan ook:

Niek 246, Dagmar 127, Jacqueline 110 en Anneke 106 (niet slecht voor een allereerste keer).
De waardering blijft een 5 voor Dagmar en Niek, Anneke geeft Scrabble een 3½ en Jacqueline een 3.

13 december 2005

Spelers: Bas en Dirk Jan

Er was niet zo veel keuze aan twee-persoonspellen, maar een klassieker als Scrabble had Dirk Jan ook in de Nederlandstalige editie staan.
Ook bij dit spel leek het er op alsof er zeer compact gebouwd moest worden. Alle letters werden zeer dicht op elkaar geplaatst, wat veel korte woorden en weinig kansen op bonusscores opleverde. Tot ongeveer 250 punten liep de score redelijk gelijk op, met Bas wat vaker voor dan Dirk Jan. Om een mooie drie keer woordwaarde te kunnen claimen gokte Dirk Jan toen echter dat de lettercombinatie ‘bio’ in het woordenboek zou staan, maar helaas voor hem koste dit hem een beurt. Twee beurten later scoorde Bas vijfenveertig punten, waarmee hij definitief voorsprong nam. Ook slaagde hij er nog in om al zijn letters kwijt te raken, terwijl Dirk Jan tien strafpunten van de ‘Q’ moest incasseren. Alles bij elkaar een duidelijke en geheel verdiende overwinning voor Bas.

Uitslag: Bas 439, Dirk Jan 336
Waardering: Bas 3½, Dirk Jan 3

terug naar boven