startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Sicilianos

Sessies:

14 juni 2005

14 juni 2005

Spelers: Dagmar, Niek, Peter Hein en Willemien

Peter Hein had Dagmar beloofd de regels van Sicilianos eens door te lezen, omdat deze nou niet bepaald overzichtelijk geschreven zijn. Met enige moeite was hij eruit gekomen, maar het spel bleek erg simpel te zijn. In Sicilianos proberen de spelers hun geld wit te wassen. Hiervoor moeten ze de juiste maffiaclan ondersteunen in de verschillende bendeoorlogen.
Dagmar begon het spel goed door veel zwarte kaarten te trekken (de kleur die je mag trekken wordt bepaald door de dobbelsteen; hoezo geluk?). Daarmee won ze direct twee keer een bendeoorlog, en hield zelfs nog zwarte kaarten over. Peter Hein waarschuwde dat als ze een derde bendeoorlog zou winnen met zwart, ze het laatste zwarte winkeltje zou mogen pakken en het spel direct zou winnen. De anderen deden dus gezamenlijk hun best om dit te voorkomen. Verder was Dagmars positie niet zo best, dus moest ze hopen weer goede kaarten te trekken.
Vooral Niek had in de lange bendeoorlogen flinke verliezen geleden. Een keer verloor hij veel kaarten in een confrontatie met Dagmar, een andere keer met Willemien. Willemien deed het sowieso goed in de bendeoorlogen, en won er erg veel. Een daarvan was als overloper naar de familie van Peter Hein. Daarmee kon ze dan wel geen geld witwassen, maar het leverde haar wel weer een winkel op. Ook Peter Hein won veel bendeoorlogen, soms zelfs met een kaart.
Uiteindelijk leverden de winkels Willemien 250.000 Sicilianos aan bonussen op. Peter  Hein had wel veel geld witgewassen, maar niet genoeg om daaraan te tippen. Dagmar en Niek hadden sowieso maar weinig bendeoorlogen gewonnen en haalden bescheiden scores.
De hoge geluksfactor zorgde ervoor dat niemand echt veel plezier aan het spel had beleefd.

Uitslag: Willemien 385, Peter Hein 265, Dagmar 80, Niek 30
Waardering: Dagmar 2½, Peter Hein en Willemien 2, Niek 1½

terug naar boven