startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Die Sieben Siegel

Sessies:

31 augustus 2004
17 augustus 2004

31 augustus 2004

Spelers: Bas, Dirk Jan, Frank, Peter Hein en Willemien

Na Torres legde Peter Hein zijn medespelers wat kaartspelletjes voor. De andere spellen waren ook afgelopen, en er bleven vijf spelers over. Voor dat aantal bleek alleen Die Sieben Siegel geschikt, waarvan Frank en Peter Hein twee weken eerder een half potje hadden gespeeld. De anderen kenden het nog niet, maar de principes kwamen iedereen bekend voor (al was dat niet voor iedereen een geruststelling).
Frank ging goed van start door niet een strafpunt te scoren. Bas koos voor de saboteur, maar bleef nog met twee strafpunten zitten. De tweede ronde hield iedereen maar twee of minder strafpunten over, behalve Bas, die er acht bij kreeg. In de daaropvolgende ronden deed hij het een stuk beter, en bleef zelfs twee rondes zonder fiches. De vierde ronde speelde hij zijn rol als saboteur zelfs zo goed dat er bijna te weinig zwarte fiches overbleven.
Frank en Peter Hein stonden met nog een ronde te spelen op acht strafpunten, kort gevolgd door bas met tien. Peter Hein nam nu de saboteur, in de hoop Frank en Bas wat zwarte fiches toe te spelen. Dit lukte niet, maar Dirk Jan en Willemien bleken wel ontvankelijk en kregen er samen drie. Omdat Bas en Frank allebei wel met een gekleurd fiche bleven zitten, was het Peter Hein die won.
Iedereen vond het wel een redelijk spel, al vond Bas dat de kaarten die je krijgt een te grote invloed hebben op je resultaat.

Uitslag: Peter Hein 9, Frank 11, Bas 12, Dirk Jan 17, Willemien 21
Waardering: Peter Hein 4, Frank 3½, Dirk Jan en Willemien , Bas 2½

17 augustus 2004

Spelers: Dagmar, Frank, Niek en Peter Hein

Na Mü was er nog wel animo voor een kaartspelletje, maar dan wel een verkorte variant. In plaats van vier rondes zouden er van Die Sieben Siegel maar twee gespeeld worden. Die Sieben Siegel is weer een variant op boerenbridge, waar nu niet alleen het aantal slagen voorspeld moet worden, maar ook de kleur van de slagen. Verder kan één speler de boel proberen te saboteren door spelers slagen te laten halen die ze niet moeten hebben (en zelf slagen te halen die anderen gehad hadden willen hebben).
Uiteraard koos Peter Hein de eerste ronde de rol van de saboteur, maar het viel nog niet mee om de anderen een zwarte zegel in de maag te splitsen. Wat wel prima ging, was slagen inpikken zodat anderen met zegels bleven zitten. Niek had er aan het einde zelfs drie over, en met een zwarte zegel kostte hem dat negen strafpunten. Ook Frank had een zwarte zegel, terwijl Dagmar nog een gekleurde had.
De tweede ronde koos niemand de saboteur en de witte zegels kwamen weer niet in het spel. Peter Hein had beter saboteur kunnen blijven, want hij bakte er nu niks van. Toen hij zijn laatste zegels kwijt was, bleef hij aan slag en incasseerde er nog drie zwarte. Dagmar had als enige nog een gekleurd zegel over, Frank en Niek hadden zelfs helemaal niets meer. Dit betekende dat Frank had gewonnen, en Peter Hein duidelijk laatste. Frank waardeerde het spel direct een stuk meer dan Mü. Na slechts een half spelletje was het lastig een waardering te geven; iedereen rond het gemiddelde bleef steken.

Uitslag: Frank 3, Dagmar 4, Niek 9, Peter Hein 11
Waardering: Frank en Peter Hein 3½, Dagmar en Niek 3

terug naar boven